Nemokami muziejai atvers duris sekmadieniais

Jau artėjantį sekmadienį, sausio 27-ąją, kai kurių Klaipėdos muziejų lankymas bus nemokamas. Kultūros ministerija patvirtino, kad nuo šių metų pradžios kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį visi gyventojai galės nemokamai lankytis muziejų nuolatinėse ekspozicijose.

Pernai nemokamo muziejų lankymo modelis taikytas tik moksleiviams, o nuo 2019-ųjų dvylika kartų per metus muziejuose nemokamai galės apsilankyti visi pageidaujantys.

Nemokamo muziejų lankymo modelis taikomas nacionaliniuose ir respublikiniuose muziejuose, kurie yra pavaldūs Kultūros ministerijai.

Klaipėdoje sekmadieniais veikia Lietuvos jūrų muziejus, P.Domšaičio galerija ir Laikrodžių muziejus, kurie yra Nacionalinio dailės muziejaus padaliniai.

"Laukiame lankytojų pagausėjimo. Pastebėjome, kai pernai muziejus nemokamai galėjo lankyti moksleiviai, jų ekskursijų ir pavienių apsilankymų sulaukėme kur kas daugiau nei anksčiau", – teigė Laikrodžių muziejaus vadovas Romualdas Martinkus.

Vis dėlto sekmadieniais Klaipėdoje neveikia savivaldybei priklausantis Mažosios Lietuvos istorijos muziejus ir jo visi padaliniai – Kalvystės, Pilies, Muziejaus 39/45, Rezistencijos ir tremties ekspozicija, esanti Klaipėdos teritorinės muitinės patalpose.

Kol kas Mažosios Lietuvos istorijos muziejus ir jo padaliniai sekmadieniais nedirbs.

"Tiesą sakant, mums tai yra rekomendacinis dalykas ir dėl muziejaus darbo sekmadieniais turi nuspręsti Klaipėdos taryba, nes savivaldybė yra mūsų muziejaus steigėja. Todėl mes jokių judesių nedarome. Abejoju, ar čia nebus koks mados reikalas. Mes sprendimo nesame priėmę", – paaiškino Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys.

Teigiama, kad šiuo metu sekmadieniais neveikiantys visi valstybiniai, Kultūros ministerijai pavaldūs muziejai esą yra įpareigoti kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį taip pat nemokamai atverti duris lankytojams.

Kultūros ministerija rekomendavo šį modelį taikyti ir kitoms ministerijoms pavaldžiuose bei savivaldybių muziejuose.

Nemokamas muziejų lankymas bus finansuojamas biudžeto lėšomis, kompensuojant muziejams negautas pajamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ponuli ,manau pačio savaitgaliais negydo ? :)

ponuli ,manau  pačio savaitgaliais negydo ? :)  portretas
ar galvoje tokie skersvėjai , jog nesuvoki "kas kam ir kada uždirba pinigus " ? Kaip "užsidirba" kultūrininkai ? Daugeliu atveju jie yra biudžetininkai t.y. išlaikomi iš tų , kurie dirba versle ir moka mokesčius valstybei , o tie , dirbantys uoste ar gamykloje , savaitgalį dar ir bilietą į renginį ar muziejų nusiperka . Deja, per beveik 30 m tiek nugyvenom šalį į skurdą , kad daugelis pensininkų ar šeimų su vaikais , net neišgali ir to bilietėlio nusipirkti . Jiems tai bus proga pasižmonėti , kultūringai praleisti laiką su šeima , o ne degraduoti ir piktintis , kad sekmadienį negali nusipirkti bambalio . Nežinai , kad "menai ir kultūra " dirba savaitgaliais ir per išeigines, ir per šventes t.y. tiems , kurie savaitgalį turi laisvą ? Ir muziejai "dirbs" ne tuščiai .Dabar ir pardavėjos turės tokią galimybę ir nereikia žeminti tų kurie dirba . Tokia profesija kaip gaisrininko, mediko ar .Nesuvoki ? Klaiku kokių yra "tuščių galvų " . Ačiū " valstiečiams" , kad pasirūpinote .

Karma Is a bitch

Karma Is a bitch portretas
Ponuli prekybcentriu pardavėjos darbo vieta yra dievo skirta bausmė už nuodėmes praeitam gyvenime, sekmadienis laisvas reikalingas atgailauti bažnyčioj.

Ponulis

Ponulis portretas
Įdomu, įdomu,nepykstu ant pardavėjų,kurios turi būti skm su savo šeima,nei ant viso uosto aptarnaujančio personalo,nei ant muziejininkų,nei ant kitų įmonių ,kurios dirba laisvadieniais,bet labai įdomu,prekybcentriai dirbt,su savo pardavejom ,per laisvadienius(šeštadienį, sekmadienį)ir švenčių d.negali dirbti, ėmėsi šio darbo,net vyriausybė,o mat kiti,dirbkit!!!!!,kas čia???reikia ir uostus savatgaliais uzdaryt ir visas kitas gamyklas, užeigas ir tt...visi tai visi,kas per valstybes masto skirtymai a,ar tie kur uzusienos išvarė,liepkit ir jiem,kitom valstybėm,LT piliečiai sest.sekm. negali dirbt,privalo būti su savo šeima,ai,tingiu rašyt...:))))????
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių