Nemokamoms vaikų stovykloms – lėšų trūkumas

Šią vasarą tik 400 uostamiesčio vaikų galės pasinaudoti nemokama galimybe laisvalaikį praleisti dienos sveikatingumo  stovykloje.

Praėjusiosios miesto tarybos metu buvo patvirtinta iš PSDF biudžeto finansuojama Visuomenės sveikatos rėmimo specialioji programa, iš kurios uostamiesčio vaikų vasaros poilsiui buvo numatyta skirti 65 tūkst. Lt.

Klaipėdos miesto savivaldybė šiais metais, kaip ir pernai,  lėšų nemokamam vaikų poilsiui neskyrė.

Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė teigė, kad panaudojus gautas lėšas, buvo suorganizuota nemokama vaikų vasaros sveikatingumo dienos stovykla „Sveika vasara“, kurią rengia dvi švietimo įstaigos: Klaipėdos vaikų laisvalaikio ir Klaipėdos jaunimo centras.

Abiejose įstaigose vaikai laisvalaikį leis tuo pat metu – pirmoji dienos stovyklos pamaina prasidėjo pirmadienį ir tęsis iki birželio 28 d., o antroji aktyviai ir sveikai atostogas praleisti norinčius vaikus suburs liepos 1-12 dienomis.

Kaip teigė A.Daujotienė, abi stovyklas organizuojančios įstaigos aktyviai ėmėsi darbo, o pirmoji pamaina jau susilaukė dėmesio ir populiarumo.

Klaipėdos jaunimo centras į sveikatingumo stovyklą „Sveika vasara“ kviečia 9-15 metų vaikus, o Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras - nuo 7 iki 15 metų.

Dienos stovyklos metu vaikai susitiks su Klaipėdos visuomenės sveikatos centro atstovais, keliaus į Jūrų muziejų, Palangą, Mingės kaimą, Pajūrio regioninį parką, Žiemos sodą Kretingoje, vyks proto mūšiai, saugaus eismo ir pirmosios pagalbos teikimo pamokos.

Teigiama, kad vienos dienos vaiko poilsiui skiriama 16 litų. Abiejose įstaigose stovyklos metu pailsėti turėtų apie 400 vaikų. Užsiėmimai kiekvieną dieną centruose truks po keturias valandas.

„Griežtai kalbėjome su stovyklas organizuojančiomis įstaigomis, kad poilsiautojai būtų ne tik minėtų centrų būrelius lankantys vaikai, o visi norintys“, – teigė A.Daujotienė.

Pasak jos, 400 vaikų nėra daug, tačiau lėšų, galinčių padėti užimti daugiau vaikų, nėra.

„Prieš keletą metų sulaukdavome 100-150 tūkst. litų, kuriuos suteikdavo Švietimo ir mokslo ministerija, beveik tokia pačia suma prisidėdavo ir uostamiesčio savivaldybė. Tada galėdavome nemokamas stovyklas pasiūlyti 800-1000 uostamiesčio vaikų“, – kalbėjo departamento direktorė.

Ji informavo, kad 20 tūkst. Lt. bus skiriama vaikams norintiems, išmokti plaukti. Nuo liepos 1 d. vieną savaitę moksleiviai galės nemokamai pliuškentis „Gintaro“ baseine.

Per pirmąją savaitę plaukimo įgūdžių planuojama mokyti 200 vaikų. Dar tiek pat moksleivių baseino treneriai nemokamai priims ateinančiais mokslo metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių