Nemokamos kelionės Jūros šventės metu tapo iššūkiu

Šiųmetės Jūros šventės naujovė – galimybė nemokamai važiuoti viešuoju transportu – keleiviams buvo maloni staigmena, o vežėjams – nemenkas iššūkis. Skaičiuojama, jog per tris šventines dienas buvo vežta beveik dukart daugiau žmonių, nei įprasta.

Puiki eismo schema

Šiemet pirmąkart per Jūros šventę savivaldybė nusprendė viešuoju transportu keleivius vežti nemokamai.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis pasidžiaugė, kad šiais metais eismo schema buvo suorganizuota ypač gerai.

"Puikiai dirbo policijos pareigūnai, šaunuoliai – vairuotojai, todėl viešasis transportas važiavo greitai. Tai buvo ypač aktualu, nes tvyrojo karštis, o autobusai nekondicionuojami. Jei jiems būtų tekę stovėti spūstyse, rezultatai būtų liūdnoki. Greitoji medicinos pagalba būtų turėjusi ką veikti", – pastebėjo G.Neniškis.

Keleivių padvigubėjo

Anot G.Neniškio, atlikti beveik visi reisai, kurie planuoti, pervežta labai daug žmonių. Nors dar skaičiuojama, bet jau dabar akivaizdu, jog keleivių buvo iki 80 proc. daugiau nei paprastai.

Tradiciškai savaitgaliais vežama apie 100 tūkst. žmonių, šventinį savaitgalį – apie 150–180 tūkst. keleivių.

"Tiksliai suskaičiuoti galimybių neturime, nes bilietų neregistravome. Vaizdo filmavimo kamerų įrašų tokiems dalykams naudoti negalime, nes neleidžia duomenų apsaugos reglamentas. Pastebėjome dar ir tai, kad buvo daugiau žmonių nei per kitas Jūros šventes, kai važiavimas miesto autobusais būdavo mokamas", – tikino G.Neniškis.

Policijos neprireikė

Teigiama, kad viešąjį transportą Jūros šventės dienomis atrado asmeninių automobilių vairuotojai, taip pat – benamiai, butelių rinkėjai, neblaivūs asmenys, kurių sukontroliuoti esą buvo neįmanoma.

"Taigi dvi keleivių kategorijos atrado viešąjį transportą, viena truputėlį liūdinanti, kita – džiuginanti. Bet žmonių emocijos buvo geros, nepaisant to, kad važiavimo sąlygos buvo tikrai sudėtingos, ypač piko metu. Žmonės tiesiog nebetilpo į autobusus, durys neužsidarydavo. Gerai, kad talkino saugos tarnyba, kuri padėjo susitvarkyti, kad autobusas iš viso galėtų važiuoti", – pasakojo G.Neniškis.

Anot jo, per šventines dienas jokių konfliktinių situacijų viešajame transporte neįvyko. Policijos pagalbos esą neprireikė.

Pamokos ateičiai

Savaitgalis parodė, kad šventės metu autobusų reikėtų 10–15 proc. daugiau, nei buvo. Ir, priklausomai nuo renginių, keleivius šie turėtų vežioti ir vėliau.

Parodėme, kokius keleivių srautus vežti galime, kad ir sulaužytomis durimis ar sprogusiomis pagalvėmis.

"Pavyzdžiui, A.Mamontovo koncertas baigėsi apie pusę dviejų nakties, tad grįžti namo viešuoju transportu žmonėms galimybės nebuvo. Ateityje tokius dalykus reikėtų įvertinti ir tam pasiruošti. Bet per šią šventę mes parodėme, kokius keleivių srautus vežti galime, kad ir sulaužytomis durimis ar sprogusiomis pagalvėmis", – šypsojosi G.Neniškis.

Preliminariais skaičiavimais, tris dienas nemokamai vežęs gyventojus "Klaipėdos keleivinis transportas" negavo apie 70 tūkst. eurų pajamų. Uostamiesčio savivaldybė žadėjo tai kompensuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To vistik

To vistik portretas
Tu su protu draugauji? Ar akys isdege pas jus, kad nematot pilno autobuso, ar tokia zirna, kad pastoveti 20min nesugebat...

MELAS

MELAS portretas
MELAS! Kad, per šventines dienas jokių konfliktinių situacijų viešajame transporte neįvyko. Policijos pagalbos esą neprireikė. DEJa, prireike, bet 14 autobuso vairuotojas PABEGO. atidares duris ir neiskvietes policijos! 14 autobuse apie 22.30 val. ties Vetrunge vykstant i Senamiesti 4-5 chuliganai papurske autobuse vienam vyrui su seima DUJU i AKIS. Vairuotoas atidare duris, chuliganai pabego, nukenteje zmones islipo lauk, bande vytis, kviesti policija, o vairuotojas kaip niekur nieko PABEGO!

Kristina

Kristina portretas
Kdėl jūs" žmogėnai" vis kritikuojate mėginimus pagerinti švenčių organzavimą. Transportas buvo pasiruošęs tikrai puikiai, ir maršrutai apgalvoti, galėjome automobilius palikti "pailsėti" ir neužstatėme aplinkos prie renginių. Neįmanoma sulaukti mūsų liaudeis prašviesėjimo, kodėl taip piktai visada sutinkate gerus poslinkius, jau darosi komentarus skaityti nemalonu, atrodo kad tai rašo vienas žmogus ir tas pats anonimas.Gatvėje buvo linksmi veidai ir gera nuotaika. Atsikvošėkit,
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių