Nepriklausomybės atkūrimo dieną klaipėdiečiai švęs laisvę

Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną Klaipėdoje vyks koncertai, tradicinės jaunimo eitynės, bus pagerbtas Lietuvos nepriklausomybės akto signataras Alfonsas Žalys.

Šiemet kovo 11-ajai bus skirti du dideli renginiai. Pirmasis vyks šventės išvakarėse – šeštadienį Žvejų rūmuose. 16 val. čia vyks tradicinis koncertas „Gintaro laše – mano Lietuva“.

Renginio metu pasirodys ne tik vietos liaudies muzikos ir šokių ansambliai, kapelos, bet ir svečiai iš Latvijos, Prienų, Plungės, Vilniaus.

Bilietas į koncertą kainuos 5 litus. Atėjusieji su tautiniais kostiumais bus įleidžiami nemokamai.

Sekmadienį, kovo 11-ąją, šurmulys Klaipėdoje prasidės 18 val. Iš Klaipėdos universiteto miestelio į Atgimimo aikštę pajudės jaunimo eisena.

Numatoma, kad kolona aikštę pasieks po pusvalandžio. 18.30 val. čia prasidės pagrindinis Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos šventinis renginys.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas Vidas Pakalniškis pasakojo, kad šventės metu bus įžiebti milžiniški Gedimino stulpai, gaus varpas ir aidės būgnai, pasirodys Klaipėdos pop ir roko muzikos grupės.

„Švęsime laisvę. Kovo 11-oji – jau daug metų Lietuvos jaunųjų piliečių šventė. Todėl jis neįsivaizduojamas jaunimo eitynių“, – pabrėžė V.Pakalniškis.

Kovo 11-ąją Lėbartų kapinėse bus pagerbtas Lietuvos nepriklausomybės akto signataras Alfonsas Žalys.

Šiai progai skirti renginiai vyks ir Klaipėdos universitete. Ketvirtadienį 13 val. Menų fakulteto koncertų salėje vyks šventinis koncertas. Jo metu bus apdovanoti Klaipėdos universiteto darbuotojai.

Penktadienį 16 val. Klaipėdos universiteto Aulos salėje koncertuos Klaipėdos universiteto Mišrus choras ir tautinio meno ansamblis „Vytinė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Lietuva tikrai turi dideli pagrinda svesti :))))))))))

M

M portretas
I nesakyk, tepam slydes..... :)))))))))))))) bus dar laisviau
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių