„Neptūnas“ sieks iškovoti bronzos medalius

Po sunkios pirmosios „Šiaulių“ pergalės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mažajame finale prieš Klaipėdos „Neptūną“ serija keliasi į Klaipėdą. Šiandien uostamiestyje komandos žais antrąsias tarpusavio rungtynes, rašo basketnews.lt.

Po pirmųjų serijos rungtynių Šiauliuose, kuriose išsiaiškinti nugalėtoją net prireikė pratęsimo, jau kur kas realesnius „Neptūno“ šansus iškovoti pergalę įžvelgia ir lažybų bendrovės. Jeigu prieš seriją „Neptūno“ šansai laimėti buvo vertinami kone šešis kartus mažesni negu šiauliečių, tai prieš mačą Klaipėdoje „Šiaulių“ pranašumas prieš klaipėdiečius sumažėjo kone kelis kartus.

„Neptūno“ vyriausiasis treneris Rytis Vaišvila jau po pirmųjų rungtynių pareiškė, kad jo komanda serijoje sieks iškovoti bronzos medalius. „Kam ruoštis, žaisti visą sezoną, kad jo pabaigoje kovojant dėl medalių atvažiuoti ir iškovoti tik vieną pergalę?“, - retoriškai klausė Vaišvila.

„Prieš antrąsias rungtynes svarbiausia yra atgauti jėgas, nes Šiauliuose visi atidavė labai daug energijos, o Gailius ir Morkeliūnas net patyrė traumas. Svarbiausia apsigydyti kiek įmanoma traumas ir antrose rungtynėse vėl stoti į kovą visa jėga“, - apie antrąsias serijos rungtynes Klaipėdoje kalbėjo „Neptūno“ strategas.

„Neptūno“ puolėjas Arvydas Eitutavičius kaip pagrindinį savo ekipos pranašumą žaidžiant Klaipėdoje įvardijo namų sienas. „Tai bus jau mūsų salė ir mūsų sirgaliai. Eisime į aikštę nusiteikę taip pat kovingai ir stengsimės laimėti“, - tikino pirmose rungtynėse 7 tritaškius į „Šiaulių“ krepšį įmetęs gynėjas.

Tuo tarpu „Neptūno“ puolėjas Paulius Morkeliūnas dar kartą įrodė, jog yra tikras kovotojas. Jau Šiauliuose krepšininkas į aikštę veržėsi nepaisant prakirsto antakio ir sumušto raumens. „Kol vyksta serija, nėra kada galvoti apie traumas ir skausmus. Kai ji pasibaigs tada pasigydysime“, - tvirtino krepšininkas.

„Klaipėdoje bus kitaip“, - teigė šiauliečių treneris Antanas Sireika ir po kelių akimirkų tik dar kartą tvirtai pareiškė, jog mačas bus kitoks.

„Klaipėda yra Klaipėda. „Neptūnas“ namie kabinsis iš paskutiniųjų, nes nebeturės ką prarasti. Į salę visada susirenka daug žiūrovų, tik nežinau, kaip bus su „Šiauliais“, kadangi šiemet Klaipėdoje dar nežaidžiau. Visos komandos žaisdamos savo aikštelėje nori pasirodyti kuo geriau“, - apie būsimas rungtynes kalbėjo „Šiaulių“ puolėjas Andrius Šležas.


Šiame straipsnyje: Neptūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių