Nėra kur laikyti mirusiųjų

Ne vienus metus Klaipėdos rajono policijos pareigūnai susiduria su problema, kur laikyti mirusiųjų kūnus, kai smurtinis nusikaltimas nutinka savaitgaliais ar švenčių dienomis. Policininkams yra tekę kūnus savaitgalį gabenti net į Tauragę arba Telšius.

Ne vienus metus Klaipėdos rajono policijos pareigūnai susiduria su problema, kur laikyti mirusiųjų kūnus, kai smurtinis nusikaltimas nutinka savaitgaliais ar švenčių dienomis. Policininkams yra tekę kūnus savaitgalį gabenti net į Tauragę arba Telšius.

Problema kyla todėl, kad poilsio dienomis nedirba Valstybinė teismo medicinos tarnyba, kuri yra įsikūrusi uostamiestyje.

Kaip aiškino Klaipėdos rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Papievienė, rajono savivaldybė tik dabar iš esmės ėmė spręsti mirusiųjų kūnų saugojimo klausimą.

„Taryba nusprendė rasti lėšų. Teks parengti tvarką. Dar 2011 metais savivaldybė kreipėsi į Vyriausybę su prašymu spręsti šį klausimą šalies mastu. Nes šiuo metu joks įstatymas ar teisės aktas neįpareigoja savivaldybės prisiimti tokią atsakomybę ir sumokėti mirusiųjų saugojimo išlaidas“, – situaciją komentavo J.Papievienė.

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Raimundas Vaitkevičius patikino, kad juos gelbsti tik privatininko geranoriškumas.

„Yra pasitaikę, kad nebuvo kur dėti kūnų ir mes juos gabenome į Tauragę, o kitą kartą net į Telšius. Ši problema tęsiasi ne vienus metus“, – tikino R.Vaitkevičius.

Klaipėdos rajone skelbtą viešąjį konkursą dėl mirusiųjų gabenimo yra laimėjusi Sauliaus Abarčio individuali įmonė. Iki šiol privačios įmonės savininkas savo lėšomis savaitgaliais laiko mirusiųjų kūnus įmonės šaldytuvuose.

„Skaičiuodamas mažiausiomis kainomis, galiu konstatuoti, kad per tris mėnesius jau patyriau tūkstančio litų nuostolį. Ir tai – kaina be žmonių darbo. Ši problema tęsiasi nuo tada, kai uostamiestyje atsidarė naujas morgas ir pasikeitė nusistovėjusi tvarka“, – kalbėjo S.Abartis.

Gargždiškis tikino, kad kitose savivaldybėse už mirusiojo laikymą šaldytuve iš biudžeto sumokama net 9 Lt mokestis už valandą.

„Aš skaičiavau vos 2,5 Lt už valandą, kad bent elektra atsipirktų. Visos kitos savivaldybės yra išsprendusios šią problemą, tik mūsų rajone tai tęsiasi mažiausiai trejus metus. Juk daugiausia smurtinių nusikaltimų vyksta švenčių dienomis ir savaitgaliais. Man baisu pagalvoti, kas mūsų laukia per Kalėdas. Juk bus penkios nedarbo dienos. Kur dėsiu penkis lavonus, jei atsitiks kas nors rimto? O taip jau yra buvę“, – savo poziciją išsakė S.Abartis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

patarimas

patarimas portretas
imat liberaliu staybuninku bildozeri ar ekskovatoriu ir kasat rava.I ji dedat,dedat -atsiunciat pasalpinikus ir darbo birzos tie uz ta pati,beveik aciu uzkasa ir vel laukiam??? panasu lavonu daug,o ir sumazejimo per esama skurda nematyt....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių