Neringa bendradarbiaus su Šarm El Šeichu

Neringos savivaldybė sutiko bendradarbiauti su Šarm El Šeichu, esančiu Egipto Arabų Respublikoje.

Užsienio reikalų ministerija persiuntė savivaldybei šios šalies ambasados Kopenhagoje notą su siūlymu bendradarbiauti. Praėjusią savaitę bendradarbiavimui pritarė Neringos savivaldybės taryba.

Ketinama bendradarbiauti kultūros, menų, mokslų, švietimo, sveikatos ir medicinos, sporto, turizmo, jaunimo srityse.  Bendradarbiavimo sutarties projekte numatyta, kad Šarm El Šeichas ir Neringa keisis specialistais, organizuos seminarus ir konferencijas. Tokiu būdu delegacijos susipažins su miesto partnerio kultūra, istorija, pasidalins patirtimi.

Primename, kad Neringos savivaldybė yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartis su Lenkijos miestais Leba bei Krynica Morska, Zelenogradsku (Rusija, Kaliningrado sr.). Taip pat su Muhu (Estija),  Fėmarnu (Vokietija) bei  Vegos archipelagu (Norvegija). Praėjusiais metais savivaldybė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Latvijoje esančiu Saulkrasti miestu.

Šarm El Šeichas - populiarus Egipto kurortas Sinajaus pusiasalio pietuose, prie Raudonosios jūros. „Sharm El Sheikh” arabiškai reiškia „Karališkąją įlanką“.


Šiame straipsnyje: šarm el šeichas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių