Neringai parūpo Klaipėdos patirtis

Uostamiesčio patirtis, pasirenkant bei įrengiant požeminius konteinerius miesto daugiabučių namų kiemuose, sudomino ir Neringos savivaldybę. Kurorto meras Darius Jasaitis įsitikinęs, kad panašūs įrenginiai išgelbėtų gyventojus ir svečius nuo daugybės vasarą kylančių problemų.

Antradienio rytą Neringos miesto meras D.Jasaitis su savivaldybės specialistais vaikštinėjo po uostamiestį. Šį kartą jį domino ne istorinės miesto vietos, o Klaipėdoje sumontuoti požeminiai konteineriai.

"Neringoje turime bėdą vasaromis, nes atvyksta labai daug žmonių, tad natūralu, kad ir atliekų labai padaugėja. Tie stumdomi konteineriai, kuriuos naudojame dabar, labai greitai prisipildo, juos apninka širšės ir musės. Jie tikrai nepuošia kurorto. Esu tikras, kad požeminiai konteineriai padėtų išlaikyti švarą ir tvarką mieste, išsaugotų vietų automobiliams, be to, būtų taupiau turėti vieną didelį požeminį konteinerį nei penkis mažus. Žinau, kad buvo skelbiamas konkursas ir miesto gyventojai išbandė ne vieną variantą. Teko girdėti apie kai kurių konteinerių trūkumus, kurie išryškėjo bandomuoju laiku. Šios žinios mums labai pravers", – kalbėjo D.Jasaitis.

Klaipėdos patirtį, pasirenkant požeminius konteinerius bei juos montuojant, Neringos delegacijai pristatė Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro atstovai. D.Jasaitis su pavaldiniais stebėjo, kaip vienas tokių konteinerių ištuštinamas, domėjosi gyventojų bei vežėjų patirtimi.

"Įspūdžiai – puikūs. Niekam iš mūsų net abejonės nekilo, kad požeminiai konteineriai geriausi ir estetiškiausi. Tai – puikiausias sprendimas Neringai. Norėtume, kad jie Nidoje būtų pastatyti dar šiemet. Bet bijau ką ir sakyti – patys žinote, kaip kartais sudėtingai vykdomos statybos saugomose teritorijose" – sakė D.Jasaitis.

Klaipėdos miesto savivaldybės užsakymu uostamiestyje jau įrengta per 20 požeminių konteinerių aikštelių. Iki metų pabaigos nuo Baltijos prospekto į pietinius kvartalus bus įrengta dar 50 aikštelių.

Šiuo metu vyksta konkursas dėl antrojo etapo darbų, kurių metu bus pastatytos dar 24 tokios aikštelės Sportininkų, Mažojo Kaimelio, Kretingos, Liepojos gatvių teritorijose.
Klaipėdoje aikštelės įrengiamos iš sutaupytų už rinkliavą pinigų. Visi miesto gyventojai ir verslininkai moka už atliekų tvarkymą. Paaiškėjo, kad kelerius metus pinigų buvo surenkama daugiau nei reikia, todėl rinkliava buvo 15 proc. sumažinta, o sutaupyti pinigai miesto tarybos apsisprendimu yra naudojami požeminiams konteineriams visame mieste įrengti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių