Neringiškiai skundžiasi „Smiltynės perkėlos“ darbu

Neringos savivaldybė, atsižvelgdama į gyventojų nusiskundimus dėl bendrovės „Smiltynės perkėla“ darbo, kreipėsi į įmonę, prašydama atsižvelgti į Neringos gyventojų pageidavimus bei imtis priemonių trūkumams pašalinti.

Ne kartą neringiškiai skundėsi tuo, kad senojoje perkėloje žmones dažnai  kelia senasis keltas, kuriame tenka šalti. Ši problema buvo paminėta ir Neringos savivaldybės susitikimų su gyventojais metu. Be to, neringiškiai pastebėjo, kad šiam keltui prisišvartavus aparelė, skirta keleiviams išlipti, dažnai būna pernelyg pakilusi, taip pat nenuvalyta ar apledėjusi.  Žmonėms, ypač senyvo amžiaus, sudėtinga išlipti iš kelto. Gyventojai pageidautų, kad nuolat dirbtų tik naujasis keltas.

Kaip teigiama „Smiltynės perkėlos“ rašte savivaldybei, senasis keltas „Kintai“ dėl savo konstrukcijos gali saugiai plaukti žiemą per ledonešį. Tad šis keltas dirba tik esant nepalankioms oro sąlygoms, išplaukus ledams. Rašte pastebima, kad klientų patogumui keltas „Kintai“ yra suremontuotas, žmonėms, pasislėpti nuo šalčio bei vėjo, apatiniame kelto denyje įrengta speciali šildymo patalpa.

2010 metų balandį dėl Danės upės krantinės tvirtinimo darbų keltų švartavimosi vieta iš Senosios perkėlos (Žvejų g. 8, Klaipėda) buvo laikinai perkelta į Kruizinių laivų terminalą. Bendrovė „Smiltynės perkėla“ supranta, kad šaltuoju sezono metu, pučiant stipriam vėjui dėl besikilnojančios aparelės, žmonės patiria nepatogumų įlipant į keltą ir iš jo,  tačiau šiuo atveju įmonė neturi galimybės kažką pakeisti, nes dėl Danės krantinių nepripažinimo tinkamomis naudoti, keltai negali grįžti į ankstesniąją  švartavimosi vietą.

Šį pavasarį senoji perkėla bus iškelta į Šiaurės ragą. Jau baigiami naujojo pirso statybos darbai. Kitais metais bus pastatytas naujas keleivių aptarnavimo terminalas, kuris, pateisins visų lūkesčius.

Anot Neringos gyventojų, labai blogai prižiūrima privažiavimo aikštelė prie senosios perkėlos Smiltynės pusėje, žiemą pasitaikydavo atvejų, kuomet prisnigus sniegui būdavo itin sunku apsisukti keleiviniams autobusams.

„Bendrovė „Smiltynės perkėla“ nėra atsakinga už teritorijų dėl kurių skundžiasi Neringos bendruomenės nariai priežiūrą. Kruizinių laivų terminalo teritoriją, kurioje šiuo metu švartuojasi mūsų bendrovės keltai, administruoja „Klaipėdos laivų remontas“. Dėl blogai prižiūrimų transporto priemonių stovėjimo aikštelių prie Senosios perkėlos iš Smiltynės pusės turėtumėte kreiptis į Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją arba į bendrovės atsakingas už kelių, aikštelių valymą žiemos sezono metu Klaipėdos mieste“, - rašoma „Smiltynės perkėlos“ rašte savivaldybei.

Neringos savivaldybė, atsižvelgdama į gyventojų pageidavimus, prašė apsvarstyti galimybę senosios perkėlos vasario mėnesio grafike numatyti du papildomus reisus, t.y. iš Klaipėdos 11 val. ir 13 val., bei atitinkamai  iš Smiltynės 10.15 val., 11.15 val. ir 12.15 val., nuimant 11.45 val. reisą. Anot „Smiltynės perkėlos“, senosios perkėlos kovo, balandžio mėnesio keltų judėjimo tvarkaraštyje yra numatyti du papildomi reisai: iš Klaipėdos 13 val. bei iš Smiltynės 10.15 val.


Šiame straipsnyje: Smiltynės perkėla

NAUJAUSI KOMENTARAI

užknisot

užknisot portretas
Naujojoje perkėloje keltai kursuoja kas 20 min. keltuose šilta ir saugu išlipti. Aš kaip klaipėdietis siūlau žiemos metu uždaryti senąją perkėla nes keltai dirba nuostolingai ir mes mokesčių mokėtojai turime padengti nuostolius. Absurdas, neringiškiai pasipiktina , kad šalta keltis (reisas trunka 5 min.) be to juk yra salonas keleiviams ant Kintų. Vietiniai gyventojai nemoka už keltą ir dar vis bamba ir bamba. Uždaryti perkėla žiemai ir nebebus ko skustis.

slykstu skaityti

slykstu skaityti portretas
tokias dejones,jeigu nepatinka gyventi Neringoje,kraustykites i Prienus...kazkoks priesrinkiminis irzlumas,neaisku ant norima uzvaziuoti,juk butvydas i rinkimus tai neia,niekas net neian...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių