Neringoje – ketinimai apmokestinti gatves?

Poilsiauti į Kuršių nerija atvykstantiems žmonėms gresia didesnės išlaidos, nes svarstoma galimybė įvesti rinkliavą už automobilių stovėjimą. Iki šiol toks mokestis buvo renkamas tik vasarą keliose aikštelėse.

Neringos savivaldybės Miesto tvarkymo ir statybos skyriaus vedėja Zofija Macijauskienė patvirtino, jog yra ketinimų kurorte įvesti rinkliavą už automobilių stovėjimą.

„Tokia mintis apie rinkliavą yra, tačiau mokestis dokumentai dar tikrai nėra reglamentuotas ir negaliu pasakyti, kada tai bus padaryta“, - teigė Z.Macijauskienė.

Jos žodžiais, rinkliavos pageidauja savivaldybės bendrovė „Neringos komunalininkas“. Ji esą savo lėšomis ir nupirktų mokestį rinksiančių stovos skaitiklių, kuriuos pastatytų Nidoje ir Juodkrantėje.

„Tačiau bendrovė dabar neturi pinigų pirkti parkomatų“, - tvirtino Neringos savivaldybės atstovė.

Bendrovės „Neringos komunalininkas“ direktorė Danguolė Seselskytė tikino, jog kol kas dar tik kalbama apie galimybę nusipirkti parkomatų, nes iki šiol pinigus iš vairuotojų, paliekančių automobilį apmokestintose aikštelėse, rinko žmonės.

„Gal ir yra ketinimų įsigijus parkomatų rinkliavą už automobilių stovėjimą rinkti visus metus, apmokestinti daugiau vietų, tačiau aš apie tai dar nieko negirdėjau“, - tvirtino D.Seselskytė.

Šiuo metu į Kuršių neriją savo automobiliu atvykstantys žmonės jau turi sumokėti vieną mokestį - įvažiavimo rinkliavą. Priklausomai nuo transporto priemonės dydžio ne sezono metu rinkliava siekia nuo 50 iki 300 litų, o vasarą - 70-300 litų. Mopedų ir motociklų vairuotojams žiemą už įvažiavimą reikia mokėti 10 litų, o vasarą - dvigubai brangiau.

Rinkliava už automobilių stovėjimą visus metus yra renkama kitame pajūrio kurorte - Palangoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių