Neringos gimtadienyje – keptais paršeliais nukrauti stalai

Neringiškiai savaitgalį šventė savo miesto gimtadienį. Visi atvykę į šventę buvo pasitikti gardžiomis vaišėmis nukrautais stalais. Ypač daug pagyrų sulaukė kepti paršeliai, kurių paruošimu rūpinosi kurorto meras Darius Jasaitis.

Neringiškiai savaitgalį šventė savo miesto gimtadienį. Visi atvykę į šventę buvo pasitikti gardžiomis vaišėmis nukrautais stalais. Ypač daug pagyrų sulaukė kepti paršeliai.

Keliavo po naktinę Neringą

Neringa įkurta buvo prieš 52 metus lapkričio 15-ąją. Šią dieną į vieną administracinį vienetą buvo sujungtos keturios Kuršių nerijos gyvenvietės: Nida, Juodkrantė, Preila ir Pervalka.

Pagrindiniai Neringos 52-ajam gimtadieniui skirti renginiai prasidėjo penktadienį. Trečius metus buvo organizuojama akcija „Kitokia Neringa“.

Nuo 20 iki 23 val. į pagalbą pasitelkę specialius žemėlapius gimtadienio dalyviai galėjo išvysti neregėtą naktinę Neringą. Užsukusiems į Nidos kultūros ir turizmo informacijos centrą „Agila“ naktinėtojams koncertavo grupė „Nervas“. Norintys galėjo įsiamžinti čia įkurtoje fotoateljė.

Gimtadienio dalyviai, apsilankę Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijoje, galėjo daugiau sužinoti apie paukščius. Neringos savivaldybė virto kino teatru, į kurį kiekvienas užsukęs buvo pavaišintas jos darbuotojų paruoštomis vaišėmis.

Akcijos metu taip pat buvo galima sudalyvauti rusiškame vakarėlyje, paragauti meilės eleksyro, pasiklausyti eilių, išmokti viduramžiškų šokių, paskanauti šokolado, pasigrožėti vėduoklėmis.

Pakvietė prie gausių vaišių

Šeštadienį į linksmybių sūkurį įtraukė tradiciniu tapęs renginys „Kuršių kiemas“. Centrinėje Nidos aikštėje įsikūrė kurorte veikiančios įstaigos ir svečiai iš Latvijos bei Kaliningrado srities.

Atėjusiems buvo siūloma pasivaišinti įvairiausiais patiekalais. Eilė neringiškių ir miesto svečių išsirikiavo prie Nidos kultūros ir turizmo infomacijos centro „Agila“ kopūstienės.

Nidos vidurinė mokykla vaišino moksliukų koše, "LIONS" klubas – dešrelėmis ir troškintais kopūstais, pasieniečiai – žirnių koše.

Daug pagyrimų sulaukė ant Neringos savivaldybės stalo patiekti aštuoni kepti paršeliai. Jų paruošimu rūpinosi pats kurorto meras Darius Jasaitis.

„Kuršių kieme“ buvo galima pasitikrinti žinias apie Kuršių neriją, išmokti rišti jūreiviškus mazgus, išbandyti taiklumą krepšinio aikštelėje. Neringos pirminės sveikatos priežiūros centras kvietė sustiprinti organizmą vitaminais.

Dieną vainikavo Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ vykęs didysis koncertas „Žinutė iš jūros...“. Jo metu pasirodė Neringos ir miestų partnerių meno ansambliai.

Džiaugėsi vieninga bendruomene

Pasveikinti neringiškių miesto gimtadienio proga atvyko ir kitų miesto atstovai. Į šventę buvo užsukęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Svečių sulaukta ir iš Birštono. Su šio miesto savivaldybe Neringą sieja 50 metų draugystės ryšiai.

„Neringos gimtadienių dėka galima pajusti, kokie kūrybingi, išradingi ir geranoriški žmonės čia gyvena, kokia stipri ir vieninga mūsų bendruomenė. Tiek naktinę kitokios Neringos programą, tiek šurmulį „Kuršių kieme“ kūrė vietos verslininkai, įstaigos ir organizacijos“, – pabrėžė D. Jasaitis.

Neringos meras džiaugėsi, kad į šventę atvyko daug svečių.

„Malonu buvo sutikti žmonių, kurie į Neringos gimtadienį atvyko dviračiais, kurie į šią šventę atvyksta jau ne pirmus metus – tai mums yra pats geriausias įvertinimas“, – tvirtino D.Jasaitis.

Neringos gimtadienio renginiai tęsėsi ir sekmadienį. Nidos kilimo-tūpimo take toliau vyko atviras Baltijos šalių "Blokart" vėjaračių čempionatas.

Nidos Romos katalikų bažnyčioje buvo laikomos Šv. Mišios už Neringos miestą. Renginiai, skirti miesto gimtadieniui, vyks visą lapkritį.

 

Neringos 52-ajam gimtadieniui skirtų renginių programa:

Lapkričio 22 d. 18 val. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centrą „Agila“ vyks vaikų koncertas „Neringos X Faktorius“.
Lapkričio 23 d. 14 val. Nidos vidurinės mokyklos sporto salėje vyks RKL čempionato krepšinio rungtynės. Susitiks "Neringa" ir "SCKK Akmenė".
Lapkričio 24 d. Nidos vidurinės mokyklos sporto salėje vyks Neringos apskritojo jaunimo stalo organizuojamas stalo teniso turnyras „NAjS“ taurei laimėti.
Lapkričio 30 d. 17.30 val. Juodkrantės L.Rėzos kultūros centre etnologė Valerija Jankūnaitė pasakos apie Šv. Andriejaus dienos burtus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o tai

o tai portretas
ką -unguriai jau baigėsi,kad paršelius skerdžiat
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių