Neringos kavinėse – pasenęs maistas

Neringos kavinėse tikrintojai aptiko penkiasdešimt kilogramų įvairių maisto produktų, kurių galiojimo laikas pasibaigęs. Iš apyvartos išimta mėsa, grietinė, jau pagaminti patiekalai.

Klaipėdos maisto ir veterinarijos tarnyba patikrino 43 iš 72 Neringoje esančių viešojo maitinimo įstaigų. Pasak Maisto skyriaus vedėjos Jūratės Mačiulienės, tikrintos tos kavinės, kuriose pernai aptikta pažeidimų.

Šiemet vykusio patikrinimo metu nustatyta, jog keturių įmoių patalpoms reikalingas kapitalinis remontas.

„Šių įstaigų išplanavimas pasenęs. Paprasto remonto nebeužtenka. Patalpų savininkai tvirtino, jog ruošiasi atlikti kapitalinį remontą, tačiau jiems niekaip nepavyksta suderinti detaliųjų planų“, - pasakojo vedėja.

Inspektoriai nustatė, jog pusė - 17 iš patikrintų įstaigų neturi visiškai įdiegtos savikontrolės sistemos.

Ne geresnė įstaigų įrangos būklė. 19 įmonių rasti susidėvėję vamzdynai, plautuvės, surūdiję šaldytuvai. J.Mačiulienės teigimu, juos reikėtų pakeisti, tačiau sezoninių kavinių nuomininkai to nenori daryti.

„Vietose, kur dirba savininkai, o ne nuomininkai, sumontuoti šiuolaikiniai įrenginiai. Klaipėdoje reikėtų paieškoti tokių įmonių“, - tvirtino vedėja.

Inspektoriai nustatė, jog keturiose įstaigose dirba sveikatos nepasitikrinę darbuotojai. Vienuolikoje įmonių išaiškinta, kad produktai laikomi netinkamomis sąlygomis - prastai veikia šaldytuvai.

Šešiose įmonėse tikrintojai rado maisto produktų, kurių pasibaigęs galiojimo terminas. Rasta ir iš vakaro pagamintų patiekalų. Sunaikinti paimta 50 kilogramų maisto produktų.

Penkiolikai įmonių ir jų darbuotojų skirtos nuo 60 iki 335 litų baudos. Bendra baudų suma apie 2 tūkst. litų. J.Mačiulienė tvirtino, jog dalis įstaigų patikrinta pakartotinai. Jos ištaisė anksčiau nustatytus pažeidimus.

Klaipėdos maisto ir veterinarijos tarnyba dėl vienos Neringos kavinės sulaukė dviejų skundų. Buvo piktinamasi, kad įstaigos gaminami patiekalai nekokybiški, joje tvyro nemalonus kvapas. Vienas skundas pasitvirtino, kitas - ne.

„Į Neringos įstaigas žiūrime griežčiau. Jos vasarą maitina pakankamai didelį skaičių žmonių. Neringos kavinės didelių problemų mums nekelia. Žino, jog maitina turtingą klientą ir stengiasi išlaikyti lygį. Sunkiau sezoniniam darbui įstaigoms susirasti profesionalių darbuotojų. Aptarnaujančiam personalui trūksta kompetencijos“, - tvirtino J.Mačiulienė.


Šiame straipsnyje: maistaskavinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių