Neringos kurorto saugumas – bendruomenės rankose

Neringa ne vienerius metus gali didžiuotis pelnydama saugiausio Lietuvos kurorto vardą ir  tai įpareigoja atsakingai elgtis visą bendruomenę, teigia Klaipėdos apskrities VPK Neringos policijos komisariato pareigūnai pabrėždami, kad svarbus kiekvieno požiūris bei indėlis, nepakantumas daromiems teisės pažeidimams.

Prasidėjus vasaros sezonui, kuomet į Neringą atvyksta tūkstančiai lankytojų, Neringos policijos komisariato pareigūnai primena apie būtinybę laikytis viešos tvarkos, gyvūnų laikymo ir Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Viena iš opiausių problemų vasaros sezono metu išlieka automobilių statymas ir su tuo susijusios problemos.

Nuo šių metų birželio 1 dienos įsigaliojo naujos Administracinių teisės pažeidimų kodekso nuostatos, kurios numato, kad  Kelių eismo taisykles pažeidusių vairuotojų transporto priemonės pastatytos draudžiamose vietose bus fotografuojamos, važiuoklės blokuojamos nebus - prie lango bus priklijuojamas lipdukas apie padarytą KET pažeidimą. „Siekiant išvengti nemalonumų ir nesusipratimų, prašome Nidos Taikos ir Kopų gatvių gyventojus, laiku pasirūpinti leidimais stovėti rezervuotose vietose, kurie išduodami Neringos savivaldybėje, tarybos patvirtinta tvarka“, - gyventojus ragina laikų įsigyti leidimus Neringos policijos komisariato viršininkas Sigitas Šveikauskas.

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad šių leidimų perdavimas kitam asmeniui ir transporto priemonei - draudžiamas. Gyventojai taip pat turi galimybę iš anksto sudaryti sutartis su UAB „Neringos komunalininkas“ dėl mokamos saugomos aikštelės vietos ilgalaikės nuomos. Turintys verslo liudijimą, užsiimantys patalpų nuoma poilsiaujantiems, gali už pusę kainos gauti vietą aikštelėje, išlaidas įskaičiuoti į nuomos kainą, kurorto svečiui suteikiant galimybę pastatyti transporto priemonę. Jei svečias atsisako pasinaudoti tokia galimybe, jis atsakys už Kelių eismo taisyklių pažeidimus įstatymo nustatyta tvarka, tačiau tai jau bus jo pasirinkimas.

Neringos policijos komisariato viršininkas S. Šveikauskas pastebi, kad nebus toleruojamas įvairių daiktų, kėdžių ir lentelių statymas bendro naudojimo stovėjimo aikštelėse, siekiant asmeniškai rezervuoti stovėjimo vietą. UAB „Neringos komunalininkas“ darbuotojai surinks tokius daiktus kaip šiukšles.

Pastebima, kad jau pasitaiko dviračių ir kito turto vagysčių. Gyventojai prašomi atidžiau saugoti ne tik save ir savo turtą, bet ir  perspėti poilsiautojus apie galimus pavojus.

Išskirtinis dėmesys vasaros sezono metu bus skiriamas alkoholio vartojimo viešose vietose ir su tuo susijusių teisės pažeidimų prevencijai ir išaiškinimui. Policijos ir bendruomenės nerimą kelia jaunimo polinkis svaigintis. „Nepilnamečių elgesiu ir jų būkle grįžus namo turi domėtis tėvai. Įtarus, kad vaikai svaiginasi narkotikais, turime galimybę leisti pasinaudoti anonimiškai narkotestais, kuriuos galite gauti policijos komisariate pas budintį pareigūną arba pas viršininką“, - teigė S. Šveikauskas.

Pareigūnas atkreipė dėmesį, kad skambinant bendruoju pagalbos telefonu 112 atsiliepia Bendrojo pagalbos centro darbuotojai, kurie nukreipia skambučius pagal kompetenciją, tačiau norint operatyviau išsikviesti į pagalbą Neringos policijos komisariato budinčius pareigūnus reikia skambinti tel.: 8682 15633.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
Labai juokinga, nes apačioje straipsnis " Nidos uoste - katerio vagystė".

taip

 taip portretas
nedraugiskesnio miestelio nerasi visoje zemeje,baisus ten zmones
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių