Neringos meras nepatenkintas tvarka paplūdimiuose

Neringos savivaldybės meras Antanas Vinkus, atsižvelgdamas į Neringos gyventojų ir poilsiautojų skundus dėl nuolatinio gyvūnų laikymo bei paplūdimių lankymo taisyklių pažeidimo, nurodė sugriežtinti minėtų taisyklių kontrolę.

Vienas dažniausiai pasitaikančių pažeidimų, sulaukiančių didžiausio poilsiautojų ir gyventojų pasipiktinimo – šunų vedžiojimas paplūdimiuose. Nepaisydami įspėjamųjų ženklų, kai kurie šunų augintojai nevengia vestis savo keturkojų į Neringos paplūdimius Nidoje, Preiloje, Pervalkoje bei Juodkrantėje.

Pasitaiko ir tokių situacijų, kuomet augintiniai kelia triukšmą lodami, gąsdina greta poilsiaujančius žmones.

Į savivaldybę raštu kreipėsi poilsiautojai, kurie pastebėjo, kad paplūdimyje daroma ir daugiau pažeidimų – nepaisoma draudimo rūkyti, vartojamas alkoholis.

Atsižvelgdamas į šį bei kitus raštiškus ar žodinius prašymus sustiprinti gyvūnų laikymo ir paplūdimio lankymo taisyklių kontrolę, meras A. Vinkus kreipėsi į bendrovės „Neringos komunalininkas“ ir nurodė gelbėtojams griežčiau kontroliuoti šunų patekimą į paplūdimius, o apie pažeidimus nedelsiant informuoti Neringos policijos komisariatą.

Apie galiojančius draudimus Neringos gyvenviečių bendruomenėms, poilsio namų administracijoms primins ir gyventojų išrinkti seniūnaičiai.

Siekiant užtikrinti malonų poilsį Neringoje, besiilsintiems paplūdimiuose garsiakalbių pagalba bus primenamos pagrindinės elgsenos paplūdimiuose taisyklės.

„Neringa iš kitų Lietuvos kurortų visada išsiskyrė tolerantiškais poilsiautojais, kurie laikosi galiojančių taisyklių, tačiau pastaruoju metu sulaukiame vis daugiau pastebėjimų iš gyventojų ir svečių, besipiktinančių paplūdimyje rūkančiais, vartojančiais alkoholį bei vedžiojančiais augintinius. Būtinai turime reaguoti į pastabas ir sustiprinti kontrolę paplūdimiuose. Tai darome dėl žmonių saugumo ir gerovės“, - teigė Neringos savivaldybės meras A. Vinkus.

Neringos savivaldybė primena, kad paplūdimiuose draudžiama vedžioti ir maudyti šunis ir kitus gyvūnus, vartoti alkoholinius gėrimus, rūkyti (išskyrus ženklais pažymėtose vietose rūkymui), kurti laužus, statyti palapines, žaisti sportinius žaidimus ne sporto zonose. Poilsiautojai prašomi gerbti kitų poilsį ir laikytis taisyklių.


Šiame straipsnyje: pliažaspaplūdimysNeringa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Palanga

Palanga portretas
Gyvunai kaip gyvunai,bet pavyzdziui Palangoje kraupu ziureti i jaunima apsisniaukstusiais veidais net 8 val.ryte slitinejancius Basanaviciaus gatveje su keliais alaus buteliais rankose.Tai juk viesos vietos,idomu kodel tai leidziama ???Toki vaizda tenka matyti kas savaitgali.Ir tai tikrai nemalonu.

neringos merui

neringos merui portretas
didžiausi pažeidimai tai nelegalios statybos, bet meras nenori apie tai net girdeti, gal koks šuniukas apmyžo merui batą??? ha ha ha nepasisekė spermatozoidui

Na taip

Na taip portretas
Vis tik tikejomes, kad meras dazniau vartos mes, o ne as :) O kodel Neringos meras nepatenkintas, o kodel ne Neringos savivaldybes taryba nepatenkinta?:) Ar Vinkus tik vienas dirba? Ai, ir ko mes cia prie jo kabinejames.... Ar ne ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių