Neringos meras siūlo šaudyti kormoranus

  • Teksto dydis:

Di­džiau­sia mū­sų ša­ly­je Juo­dkran­tės kor­mo­ra­nų ko­lo­ni­ja ne juo­kais ėmė er­zin­ti Ne­rin­gos po­li­ti­kus. Jie ke­ti­na pra­šy­ti Ap­lin­kos mi­nis­te­ri­jos (AM) lei­di­mo šau­dy­ti šiuos pa­ukš­čius. Ta­čiau su to­kiu siū­ly­mu ka­te­go­riš­kai ne­su­tin­ka ap­lin­ko­sau­gi­nin­kai.

Apie dras­tiš­ką prie­mo­nę LŽ pra­bi­lęs Ne­rin­gos me­ras Da­rius Ja­sai­tis par­eiš­kė, kad iki šiol nau­do­ja­mos kor­mo­ra­nų bai­dy­mo prie­mo­nės tė­ra akių dū­mi­mas ir pi­ni­gų švais­ty­mas.

„Moks­li­nin­kai sa­ko, kad kor­mo­ra­nų ko­lo­ni­jo­je su­ma­žė­jo, bet mes ma­to­me, kad taip nė­ra. Pa­kaks žais­ti su pe­tar­do­mis, ba­lio­nė­liais, rei­kia im­tis ryž­tin­gų veiks­mų - kor­mo­ra­nus šau­dy­ti. Jie pa­da­ro žve­jams tiek ža­los, kad grei­tai poil­siau­to­jai ne­be­gaus rū­ky­tų vie­ti­nių žu­vų. Be to, dėl ap­derg­to ke­lio ir gi­rios vaiz­do gė­da prieš už­sie­nio sve­čius, ypač – aukš­čiau­sio ran­go po­li­ti­kus. Jie ne­sup­ran­ta to­kio ap­lai­du­mo“, - dienraščiui "Lietuvos žinios" teigė meras.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

b

b portretas
tuo pačiu ir centre klykiančius kirus prapiškinti reiktų..

to paukstis

to paukstis portretas
ir dar- pagal tavo logiką reiktų pradėti ir kolorado vabalus valgyti?

to paukstis

to paukstis portretas
Kas tau valgys žuvimi prasmirdusią paukštieną? Gal tu? Jie baigia išnaikinti senąsias pušis, suėda daug mailiaus, mažin įžuvinimą tiek mariose tiek jūroje. Aš tik už šaudymą- padaryti netgi turistams arakciją- bilietas pašaudymui, tiek kas nukepa 100vnt- pinigai grąžinami. Šio paukščio nebuvo Lietuvoje, jis yra parazitinis, be jo gyventi galima.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių