Neringos mieste buriamas tėvelių klubas

„Tėvystė – tai pašaukimas ir dovana, kurią turime mokytis priimti, augdami kartu su savo vaikais. Kaip ir kiekvienas pašaukimas, tai reikalauja didžiulių pastangų ir kantrybės, tačiau atlygis už tai - laimė“, - sako Neringos miesto tėvelius į klubą burianti iniciatorė Rasa Mizgirienė.

Bendrauti ir dalintis patirtimi, klausimais, abejonėmis ir įvairiausiais jausmais, iškylančiais atliekant tėvo/mamos pareigas, yra kviečiami ne tik darželinukų tėveliai, bet ir su nelengvais iššūkiais susiduriantys pradinukų ir paauglių tėvai, dar tik besilaukiantys ar ką tik susilaukę vaikučio, mokytojai, ir visi, kas nori tobulėti būdami šalia vaiko.

„Gyvesnis tėvų bendradarbiavimas ilgainiui turėtų labai teigiamai paveikti vaikų mokymosi procesą tiek Neringos vidurinėse mokyklose, tiek vaikų darželiuose“, - teigė 6,5 metų Vykinto ir 1,5 metų Austėjos mama R. Mizgirienė. Vasarą klubo idėja pristatyta ir Neringos savivaldybės merui Antanui Vinkui.

Prieš metus pradėtas kurti ir keliolika entuziastų jungiantis klubas jau džiaugiasi pirmaisiais savo renginiais. Gegužę Nidos vaikų darželyje organizuota pedagogės iš Palangos O. Liakienės paskaita „Pasaulis yra geras. Vaiko saugumas ikimokykliniu laikotarpiu“. Spalio pradžioje įvyko pirmoji tėvų ir vaikų iškyla, kurioje 27 neringiškiai kanojomis plaukė į Mirties slėnį, ten šventė Arkangelų dieną. Išvykos metu mažiausieji šventės dalyviai  buvo įšventinti į Šv. Mykolo šviesos riterius. Kelionę organizavusi R. Mizgirienė tikisi, kad vis dažnesni tėvelių klubo susibūrimai skatins vaikų ir tėvelių bendruomeniškumą, įvairesnį laisvalaikio praleidimo būdą.

"Veiklos lauke yra įdomios ir tėveliams, ir vaikams, o bendra patirtis atneša daug džiaugsmo ir tiesiog suartina tėvus su savo vaikais“, - sako ji.

Lapkritį Nidoje tikimasi sulaukti liaudies medicinos eksperto V. Skirkevičiaus, kuris papasakos apie tai, kokiu būdu auklėjimas gali būti ligų prevencijos priemonė. Tuo tarpu artimiausias klubo renginys – jau šią savaitę. Spalio 12 d., trečiadienį, organizuojama ekskursija į Šilutės lopšelyje-darželyje “Žibutė“ veikiančias Valdorfo grupes (registracija  tel. 8-682-47058). Daugiau informacijos apie klubą galima rasti socialiniame tinklapyje „Facebook“, į paiešką įvedus - „Neringos tėvų klubas“.


Šiame straipsnyje: Neringatėvų klubas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Vyrai visai subobejo....gal dar norit gimdyti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių