Neringos savivaldybė: antstoliai laikinai atsitraukia

Neringos savivaldybė laimėjo tris mėnesius, kad rastų sprendimą, kaip sumokėti teismo priteistą milijoninę sumą nugriauto Juodkrantės žuvų restorano savininkams. Tačiau išieškojimo procedūrą pradėję antstoliai atsitraukia tik laikinai.

Neringos savivaldybė laimėjo tris mėnesius, kad rastų sprendimą, kaip sumokėti teismo priteistą milijoninę sumą nugriauto Juodkrantės žuvų restorano savininkams. Tačiau išieškojimo procedūrą pradėję antstoliai atsitraukia tik laikinai.

Savivaldybėje – šaltas dušas

Prieš dvi dienas Neringos savivaldybėje apsireiškę antstoliai pranešė, kad liepos 10-ąją ketina areštuoti savivaldybės sąskaitas ir nurašyti visas turimas lėšas. Toks Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimo nugriauto restorano "Sorento" byloje.

Verslininkai pareikalavo priteisti patirtus nuostolius. Teismas konstatavo, kad 1,115 mln. eurų žalą privalės solidariai atlyginti Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija su Neringos savivaldybe.

Ši nutartis yra neskundžiama ir galutinė.

Atsakomybės šioje žalos atlyginimo byloje savivaldybė esą negalėjo kratytis. Ieškovai ieškinyje tiksliai nurodė atsakovus – Neringos savivaldybę ir Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją.

Personalinės atsakomybės nėra?

Tačiau ir šiuo atveju kaltos liks tik institucijos, vėl nekalbama apie personalinę valdininkų atsakomybę. Veikiausiai nuostolių atlyginimo dėl padarytų klaidingų sprendimų konkretiems fiziniams asmenims atlyginti ir šį kartą nereikės.

"Tam nėra juridinio pagrindo, – tas statinys nelegaliu tapo tik 2005 m. po Konstitucinio Teismo išaiškinimo, nes iki tol valstybės tarnautojai, pasirašinėdami statybų leidimų dokumentus, šventai tikėjo, kad jie viską daro teisėtai. Ir iki tol visi išduoti statybos leidimai Kuršių nerijoje buvo teisėti", – pabrėžė Neringos meras Darius Jasaitis.

O esą 1994 m. Vyriausybės nutarimas dėl Kuršių nerijos generalinio plano neturėjo jokio juridinio pagrindo, nes jis niekada nebuvo skelbtas "Valstybės žiniose". Joks Vyriausybės nutarimas ar įstatymas neįsigalioja, kol nėra paskelbtas šiame valstybės leidinyje.

"Tas generalinis planas tapo žinomas tik po viešų skandalų žiniasklaidoje. Saugomų teritorijų tarnyba turėjo informuoti Vyriausybę, kad yra tokia problema, ir jau tada ieškoti sprendimo būdų, o ne susikviesti spaudą ir pateikti visuomenei, kad tie pastatai, remiantis generaliniu planu, yra nelegalūs. Manau, kad kalti tie pareigūnai, kurie nemąstė blaiviai, koks bus finalas. O finalą mes matome", – dėstė D.Jasaitis.

Laimėjo tik laiko

Vakar paaiškėjo, jog Neringos savivaldybė laimėjo tris mėnesius, kad rastų sprendimą, kaip grąžinti teismo priteistą milijoninę sumą nugriauto Juodkrantės žuvų restorano savininkams.

"Labai gerai, kad teisinė sistema yra paini ir sudėtinga. Ieškovai atliko procedūrinių pažeidimų dėl savo pinigų atgavimo pagal teismo sprendimą. Jie neišnaudojo kitų galimybių iki kreipimosi į antstolius. Antstoliai pranešė, kad jau šiandien nutraukia žalos išieškojimo procedūrą", – tvirtino D.Jasaitis.

Neringos savivaldybė laimėjo lygiai tris mėnesius. Esą tai labai gerai, nes kurorto valdžia ir administracija galės toliau vykdyti visas funkcijas sezono metu.

 Meras viliasi, kad per tą laiką pabendraus su Vyriausybe ir aptars, kaip padengti visą skolą ieškovams dėl nugriauto restorano.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zhulikai

Zhulikai portretas
"ZMONEMS" grazint ka????

pasūlymas

pasūlymas portretas
Reikia visoje Neringoje pristatyti "stiklainių"- vistiek niekas jų nenugriaus prie dabartinės valdžios, o jei ir nugriaus tai bus garantuota kompensacia ir viskas atsipirks su kaupu...

Ak jo...

Ak jo... portretas
Artėja rinkimai į seimą- socdemonai konsopliduoja savo elektoratą... Tuo pačiu dar ir atkatus pasidalins...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių