Neringos savivaldybė taps oficialia Krepšinio federacijos rėmėja

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio federacija ir Neringos savivaldybė ruošiasi pasirašyti sutartį dėl kurorto vardo garsinimo.

Pagal susitarimą, per vyrų ir moterų krepšinio rinktinių rungtynes bus rodomi reklaminiai Neringos klipai, o kurorto reklamose turėtų pasirodyti rinktinės krepšininkų veidai. Savivaldybei bus suteiktas oficialaus Krepšinio federacijos rėmėjo statusas.

Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis BNS sakė, kad 80 tūkst. litų metams kainuosiančios sutarties iniciatoriai buvo kurorto verslininkai: jie derybas su federacija pradėjo susirūpinę mažėjančiu kurorte rengiamų sportininkų stovyklų skaičiumi.

"Daug metų Neringoje Krepšinio federacija organizuoja moterų ir jaunimo stovyklas. Viešbučiuose gyvena krepšininkai, juos maitina, nuomoja mokyklos salę. Bendrą sumą palieka 200-400 tūkst. litų: tai nėra pinigai tiesiogiai savivaldybei į biudžetą, bet verslui. Pamatę, kad tai naudinga, krepšininkus nuo mūsų pradėjo vilioti kiti miestai. Kai verslininkai pamatė, kad krepšininkų pas mus ėmė mažėti, pasikalbėjo su Krepšinio federacija, tuomet sužinojo, kokiomis sąlygomis ji liks pas mus su stovyklomis", - sakė Neringos meras.

Suderėta 80 tūkst. litų suma, kurios dalį turėtų padengti patys verslininkai: kol kas žinoma, kad jie sutiko prisidėti 30 tūkst. litų.

"Šiai dienai turėtume prisidėti 50 tūkst. litų metams. Bet esame išsiuntinėję verslui pasiūlymą prisidėti. Žinome, kad dar 30 tūkst. litų iš verslo gauname, bet dar ne iš visų turime atsakymus. Tad galbūt savivaldybei ir nereikės prisidėti", - tikisi D.Jasaitis.

Pagal planuojamą pasirašyti sutartį, savivaldybė galės pristatydama iki 50 renginių per metus naudoti krepšininkų vardus ir nuotraukas, o dar bent į dvi šventes atvyks vyrų rinktinės žaidėjai ir treneriai. Per rinktinės varžybas bus eksponuojami ir dalijami Neringos reklaminiai leidiniai, kuriuos sportininkai taip pat įteiks komandai, su kuria žais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių