Neteisėtai išdygusius ženklus daugiabučio kieme – į šiukšlyną

Klaipėdiečiams pasipiktinus, Naikupės gatvės 17-ojo namo kieme neteisėtai atsiradę ženklai "Privati valda" dingo. To bendrijos atstovų pareikalavo miesto tvarkdariai.

Daugiabučio namo savininkų bendrijos "Ūla" teritorijoje atsiradęs naujas ženklinimas sukėlė žmonių aistras.

Situacija pradėjus domėtis uostamiesčio kontrolieriams, paaiškėjo, kad lentelės kieme buvo įrengtos nelegaliai, todėl į jas vairuotojai nė neprivalėjo reaguoti.

Netrukus ženklai buvo pašalinti.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, bendrijos teritorija – ne nuosava žemė ir ne privati valda.

Kadangi nėra suformuoto sklypo, bendrija neturėjo teisės jų statyti. Užsiimti saviveikla ir įrengti tokius ženklus draudžia miesto tvarkymo ir švaros taisyklės.

"Naikupės g. 17 namo kieme lentelės "Privati valda" buvo ne privačioje teritorijoje, Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui pareikalavus, lentelės buvo pašalintos", – informavo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiasis specialistas Linas Lapinskas.

Kelio ženklą be leidimo pastačiusiam žmogui, organizacijai ar bendrovei gresia bauda. Tačiau net ir ji negąsdina gyventojų, kurie mėgsta šeimininkauti viešose teritorijose, užsitverdami automobilių aikšteles nelegaliais ženklais.

Pasak Viešosios tvarkos skyriaus specialistų, tokie atvejai itin dažni pietinėje miesto pusėje, kur labiausiai trūksta vietos mašinoms.

Tam, kad išlaikytų laisvą vietą kieme, gudruoliai pasistato savadarbį neįgaliojo ženklą, įmontuoja stulpelius ar net įsirengia užkardą.

Tačiau net ir menkiausias ženklinimas daugiabučių namų aikštelėse turi būti suderintas su policija, Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Duodu adresą Naujakiemio 5.Ten bendrai perstatytas buvęs bendras šilumos centras į 2 aukštų šiuolaikinį pastatą,aptvertas ir tokiu pat ženklu ,,pažymėtas''Nelegalus visas apie 100 kv m.pastatas ne tik aikštelė aptverta api jį.

Aš  portretas
Tvarka turi būti! Siūlau tokioms bendrijoms suderinus su atitinkamomis institucijomis daryt detaliuosius planus, formuoti sklypus apie savo daugiabučius ir tada arba išsipirkti, arba išsinuomoti iš Valstybės tą sklypą. Va tada galėsite įsirengti užtvarus, pasiskirstyti tarp gyventojų parkavimo vietas ir t. t. Žinoma visa tai kainuos. Kainuos ir kasmetinis žemės mokestis. Bet už tai ir savivaldybė už nuomą gaus pinigėlių ir gyventojai galės būti tikri šeimininkai. Tereikia tik gyventojų iniciatyvos ir pamiršti tai, kad už viską moka valstybė. Ir dauguma šiame straipsnyje problemų bus išspręsta!

Maciau

Maciau portretas
Darykite taip,kaip padare Alytuje namo bendrija,nezinau sudare nuomos sutarti ar issipirko ta vieta prie namo,nes mokejo,tarkim nuo 2kamb.buto virs penkiu simtu,legaliai viska sutvarke su architektais, su miesto valdzia,su policija ir kiekvienas butas,kurie mokejo,gavo vieta 1 automobiliui.Pastatyti kuoliukai su spynomis.Pasibaige betvarke,,nes netoli namo net 2mokyklos,darzelis.Jaunimelis susede savo masinose net iki paryciu seldavo,o gyventojam nebuvo kur palikt masina.Kiemas tapo tvarkingas ir ramus.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių