Netikri „naikai“ ir „pumos“ – uostamiesčio turgavietėje

Uostamiesčio policijos pareigūnai kartu su muitininkais apsilankė Tilžės turgavietėje ir iš vieno prekeivio paėmė daugybę garsių prekės ženklų klastočių.

Vaikštinėdami po turgavietę pareigūnai sustojo prie 28 metų kretingiškio Prano B. palapinės. Vyras prekiavo sportiniais drabužiais bei mobiliojo ryšio telefonų aksesuarais.

Išmanantiems apie originalias bei padirbtas prekes pareigūnams iškart kilo įtarimas, kad kretingiškis pardavinėja klastotes.

121 sportinis kostiumas bei striukė, pažymėti „Nike“, „Puma“, „Adidas“ prekių ženklais, ir apie 400 telefonų aksesuarų – tiek daiktų trečiadienį pareigūnai paėmė iš verslininko. Visi jie bus tiriami.

Grasiu ženklu pažymėta prekė turguje kainavo 110 litų.

Pareigūnai tikino, kad jų operacija nebuvo nukreipta prieš konkretų verslininką. Pareigūnai vaikštinėjo po turgavietę ir sustojo prie daugiausiai, jų manymu, klastočių turėjusio prekeivio palapinės.

Kai taps aišku, ar tai klastotės, ir bus gautos ekspertizės išvados byla keliaus į teismą. Vyras gali būti teisiamas už tai, kad neturėdamas leidimo naudoti kitos įmonės prekių ženklu pažymėtų prekių pardavinėjo jų padirbinius. Žalą paprastai paskaičiuoja originalų gamintojai. Už didelės žalos padarymą gamintojui, kuri prasideda nuo 19 tūkst. 500 litų, numatoma bausti net laisvės atėmimu.

Didžiausia įstatymo numatyta bausmė – 2 metai nelaisvės.


Šiame straipsnyje: Tilžės turgusklastotės

NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Pas mus viskas klastojama, net sąžinė.

tt

tt portretas
išeitis ,antras žingsnis ,kasos aparatai ,o kiek tokių atvejų buvo, ir kiek kontros prejo per tuos kanalus ,kas suskaičius per dvidešimt metų ,tų sumų užtektų ir pensininkams pensijoms ,ir kompensacijoms už šildumą.

man

man portretas
įdomu, ar yra tikinčių, kad jie ten GALĖTŲ būti tikri?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių