Netrukus bus atnaujinta „Klaipėdos naftos“ valdyba

Vyriausybė, neseniai jau pakeitusi beveik visų valstybės valdomų energetikos įmonių valdybas, netrukus imsis paskutinės - "Klaipėdos naftos".

"Artimiausiu metu "Klaipėdos naftos" valdybą keisime. Matymas toks, kad valdyboje turėtų būti bent pora žmonių iš Energetikos ministerijos, turi būti administracijos atstovas - įmonės vadovas, ir taip pat valdybos narių iš šalies. - gali būti ir finansų direktorius", - sakė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Jis patvirtino, kad valdybos pirmininku turėtų būti išrinktas energetikos viceministras Henrikas Bernatavičius, kuris jau vadovauja VST ir Lietuvos elektrinės valdyboms.

"Tokių svarbių įmonių kaip VST, RST, "Lietuvos energijos", Lietuvos elektrinės, "Klaipėdos naftos", valdybų pirmininkai turi būti viceministro lygio pareigūnai. Tai rodo, kad valstybė kaip akcininkas iš tikro realiai siekia valdyti energetiką, o ne energetika - valstybę", - tvirtino A.Sekmokas.

Paklaustas, ar bus keičiami daug metų kai kurioms įmonėms vadovaujantys žmonės,

energetikos ministras sakė, jog tai spręs naujos valdybos: "Jos spręs, kaip joms sekasi dirbti su esama vadovų komanda - jeigu tas darbas nebus efektyvus, vadovai bus keičiami".

Lietuvos elektrinei jau kelis dešimtmečius vadovauja daugiau nei 80 metų Pranas Noreika, o "Klaipėdos naftai" - Jurgis Aušra.

Be įmonės generalinio direktoriaus J.Aušros, įmonės valdyboje dar dirba komercijos direktorius Ričardas Milvydas ir vyriausioji finansininkė Johana Bučienė.

"Mes turime pasiekti, kad tos įmonės, kur valstybė turi ženklią dalį, būtų valdomos, atitiktų akcininkų interesus. Valstybė iki šiol gaudavo teisę tik skirti paramą nuo pelno - ar žiniasklaidai, ar mokymo įstaigai, ar bažnyčiai, ar neįgaliesiems. Tai buvo didžiausia akcininkų įtaka, ta šitą keisime ir stengsimės valdyti įmones taip, kad tai būtų naudinga akcininkui", - kalbėjo energetikos ministras.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos nafta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių