Nidoje griaunamas pirmasis nelegalus statinys

Pagarsėjusioje nelegalių statybų istorijoje Nidoje padėtas taškas – antradienį Skruzdynės gatvėje suburzgė pirmieji buldozeriai.

Nidoje, šalia Tomo Mano namo, pradėti griauti savavališkai pastatyti Arvydo Lapinsko statiniai.

Praėjusių metų pabaigoje pasibaigus kelis metus trukusiam teismų maratonui, statinius nuspręsta nugriauti.

„Akivaizdu, kad įžūliai pažeidžiant teisės aktus pastatyti statiniai turi būti nugriauti. Tačiau statytojas tiesiog vilkino laiką skųsdamas teismo sprendimus, ieškojo įvairių įstatymų spragų, siekdamas išvengti buldozerių. Pagaliau šitoje istorijoje bus padėtas taškas“, – teigė Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) viršininkė Laura Nalivaikienė.

A.Lapinskas statybų ėmėsi po to, kai 2008-aisiais sudegė šiame sklype stovėjęs jo sandėliukas.

„Statybas jis pradėjo neturėdamas statybos leidimo ir pažeisdamas kitus teisės aktus. Tačiau teismuose savininkas teigė, kad šių leidimų esą jam ir nereikėjo, nes jis tik atstatinėjo sudegusį pastatą“, – sakė VTPSI atstovas spaudai Darius Babickas.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas 2009 m. gegužės 25 dieną sprendimu už akių patenkino Klaipėdos apskrities viršininko administracijos pateiktą ieškinį atsakovui A. Lapinskui dėl minėtų savavališkų statinių nugriovimo.

„Daugiau kaip prieš metus priimtos Statybos įstatymo pataisos suteikė teisę legalizuoti savavališkas statybas. Tačiau tik tokiais atvejais, jeigu tos statybos iš viso galimos. Šie statiniai jokiu būdu nepatenka į galimų įteisinti sąrašą ir dėl to turi būti nugriauti. VTPSI yra perdavusi antstoliui vykdomuosius raštus dėl savavališkos statybos padarinių šalinimo minėtu adresu“, – sakė D.Babickas.

Antradienį statybos bendrovė pradėjo pastatų ardymo darbus. Kadangi įvykio vietoje A.Lapinskas nepasirodė, statybininkai iš pradžių apžiūrėjo ar namo viduje nėra žmonių.

Tuomet į ėjus į pastatą buvo išnešti daiktai, baldai, santechnika.

Spėjama, kad griovimo darbai užtruks ne vieną dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

barbora

barbora portretas
Griaut? Nušokot nuo proto. Kaip sovietu laikais , viska versim iš pamatu...Juk jei neteisėtai, tai atimkit ir padarykit kokį muziejų, tegu žmonės džiaugiasi, turtingų žmonių labdara valstybei

uz sadeliuku griovima

uz sadeliuku griovima portretas
kada Klaipedoje prades griauti Studlenda,Svyturio bravoro sandelius...cia tik garaziuka griauna..

Paulauskas

Paulauskas portretas
mano patarejas, trigubas agentas Stankovicius zadejo ta sandeliuka per dvi savaites nugriaut, bet tik apsisiko eilini karta.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių