Nidoje - Leonido Šinkarenkos koncertas

Šį savaitgalį Nidoje vėl skambės džiazas. Kurorto gyventojai ir svečiai galės mėgautis boso gitaristo Leonido Šinkarenkos naujausio albumo „Island“ („Sala“) kompozicijomis. Jas džiazo kvintetas „Shinkarenko jazz 5“ atliks šeštadienį 20 val. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ prasidėsiančiame koncerte.

Valanda geros nuotaikos saloje su nauja vasariškos energijos doze, galimybė pabėgti nuo kasdienybės, rasti savo ramybę ar siautulį ir, svarbiausia, - savo salą. Šiomis emocijomis su džiazo gerbėjais pristatydamas albumą „Island“ džiazo virtuozas L.Šinkarenko dalinsis ir šiame koncerte. Scenoje kartu su juo muzikuos žinomi Lietuvos džiazo meistrai Vytautas Labutis (saksofonai), Valerijus Ramoška (trimitas, fliugelhornas), Dainius Pulauskas (klavišiniai) ir Linas Būda (mušamieji).

Atlikėjai albumą „Island“ šiemet jau sėkmingai pristatė ir gastrolių Didžiojoje Britanijoje metu prestižiniame „Ronnie Scott‘s“ džiazo klube Londone bei Jerevane, o jau netrukus jo kompozicijos skambės koncertuose Rusijoje. Lietuvos muzikantai pasirodys Kaliningrade vykstančiame tarptautiniame festivalyje „Don Cento Jazz“, kuriame dalyvauja atlikėjai iš Rusijos, Šveicarijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių.

Šių metų pradžioje gimęs albumas „Island“ prasideda to paties pavadinimo kūriniu, kviečiančiu pailsėti nuo gyvenimo negandų. Albumą tęsia ritmiškas „Cool Baby!“, pasižymintis gyvomis emocijomis ir funky stiliaus ritmais, o kompozicija „Medium“ kviečia pasvinguoti. Optimistiškasis „Lucky people“ pasakoja apie žmones saloje. Albumą užbaigia kūrinys „Comeback  to  homeland  my  friend“, netiesiogiai kviesdamas sugrįžti į realybę. Kompozicijas atlieka puikiai Lietuvos ir užsienio šalių džiazo mėgėjams pažįstami atlikėjai, jau daugelį metų grojantys kartu ir nuolat kuriantys originalią nuotaiką scenoje: kiek jie bekartotų kompozicijas, jos visuomet turi kažką naujo, jau neminint solo improvizacijų.

Daugelyje pasaulio scenų žinomas bosinės gitaros virtuozas, prodiuseris bei pedagogas Leonidas Šinkarenko yra įrašęs per 60 albumų su įvairiais muzikantais. „Island“ – tai ketvirtasis solinis šio atlikėjo albumas. Be gastrolių užsienyje šių metų pradžioje jis buvo pristatytas Vilniuje, Nidoje, Birštone ir Druskininkuose.

Bilietų į koncertą galima įsigyti „Tiketos“ kasose visoje šalyje ir Nidoje, taip pat internetu.


Šiame straipsnyje: Leoninas Šinkarenkodžiazas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių