Nidoje – naujas paplūdimys: kviečia maudytis išvalytose Kuršių mariose

  • Teksto dydis:

Šiais metais Nidoje galėsime drąsiai maudytis ne tik jūroje, bet ir Kuršių mariose. Tokias naujoves LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“ pristato Aušra Feser, Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė.

Ekspertės teigimu, per trumpą laiką neįmanoma išvalyti tokio didžiulio vandens telkinio, tad bus naudojamasi užsienio šalių praktika – vandenį valys speciali augalų juosta.

„Taip biologinių priemonių pagalba yra valomas vanduo. Vykdome projektą, kurio metu pabandysime tarp dviejų molų nutiesti tinklą, o ant jo bus pasodinta augalų juosta. Jie turėtų kaupti tas perteklines medžiagas, valyti vandenį. Bet svarbiausias dalykas – jie bus fizinė užtvara dumbliams, nešvarumams, kuriuos vėjas dažniausiai supučia į įlanką“, – pasakoja A. Feser.

Pasak Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorės, juostoje augs nendres, karklai, tačiau planuojami ir įdomesni eksperimentai – pavyzdžiui, padaryti saleles ir auginti pomidorus.

Kaip teigia A. Feser, toks vandens valymo būdas galėtų būti pritaikytas ir kituose telkiniuose.

Daugiau apie tai – laidos įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Oh: "pabandysime tarp dviejų molų nutiesti tinklą, o ant jo bus pasodinta augalų juosta" - o perlų augint nepradėsit? ;D

šis metodas

šis metodas portretas
yra labai efektyvus ir ne kartą išbandytas. Naujuosiuose Vasiukuose.

genadijus

genadijus portretas
ar ten nera draustinis kaip nuo judkrantes beveik iki nidos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių