Noras vestuvių proga įsiamžinti prie jūros baigiasi bauda

Įsimintiniausią gyvenimo akimirką prie jūros norintys įamžinti jaunavedžiai ir fotografai patenka į pajūrio sergėtojų spąstus. Jie jauniesiems ir palydai negaili baudų už tai, kad pažeidė saugomos teritorijos režimą.

Įsimintiniausią gyvenimo akimirką prie jūros norintys įamžinti jaunavedžiai ir fotografai patenka į pajūrio sergėtojų spąstus. Jie jauniesiems ir palydai negaili baudų už tai, kad pažeidė saugomos teritorijos režimą.

Matė, bet neperspėjo

Tuo įsitikino klaipėdietis fotografas Domas Lukauskas. Jis jaunuosius fotografavo jų pasirinktoje vietoje prie jūros netoli Karklės kapinaičių. Tai viena populiariausių vietų pajūryje fotosesijoms.

"Tiesą sakant, mačiau kelio ženklą, draudžiantį važiuoti, bet važiavo jaunieji, tad sekiau iš paskos. Keista tik, jog Pajūrio regioninio parko darbuotojas, kuris mus nubaudė, matė, kaip vyksta fotosesija. Tačiau nepriėjo, nepasakė, kad padarėme pažeidimą ir kuo greičiau išvažiuotume, o tiesiog užfiksavo, kad automobilius pastatėme ten, kur negalima", – pasakojo D.Lukauskas.

Todėl jis ir nustebo tik po kurio laiko paštu gavęs pranešimą, jog padarė pažeidimą, ir nurodymą susimokėti baudą.

Ji už saugomų teritorijų režimo pažeidimą siekia nuo 300 iki 500 litų. Jei asmuo baudžiamas pirmą kartą, pripažįsta padaręs pažeidimą ir baudą geranoriškai sumoka per 10 dienų, ji sumažėja iki 150 litų.

"Jaunieji taip pat tik po savo šventės sužinojo, jog yra nubausti. Tikiuosi, kad jiems vestuvių nuotaikos tai labai neapkartino", – vylėsi D.Lukauskas.

Skiriasi nuobaudų dydis

Jis patikino, kad beveik visi jo pažįstami fotografai, rengiantys jauniesiems fotosesijas prie jūros, jau yra bausti už tai, kad per arti jos privažiavo.

"Man tik keista, kad skiriasi baudų dydis. Gal kai kuriems pavyksta kažkaip susitarti?" – svarstė pašnekovas.

Pajūrio regioninio parko direkcijos vadovas Darius Nicius paaiškino, jog baudų dydis skiriasi todėl, kad vieni baudžiami už tai, kad nesilaikė kelio ženkle nurodyti draudimo važiuoti, kiti – už tai, kad pažeidė saugomų teritorijų režimą.

"Kitaip tariant, jei automobilis įvažiuoja vos ne į jūrą, tai tikrai baudžiama pagal antrąjį scenarijų. O jei mašina privažiuojama prie pajūrio, taip pažeidžiant kelio ženklo reikalavimus, bet ji paliekama ant asfalto, tuomet pažeidimą užfiksuojame ir nuotrauką persiunčiame policijai, kad ji baustų už kelio ženklo pažeidimą. Tokiu atveju bauda yra mažesnė", – išdėstė D.Nicius.

Taisyklės visiems vienodos

Jo teigimu, daugiausia pažeidimų užfiksuojama pajūryje ties Karklės kapinaitėmis ir Olandų kepure.

Nuo legalios automobilių stovėjimo aikštelės iki jūros ties Karklės kapinaitėmis reikia paeiti 300 metrų, o iki Olandų kepurės nuo tos vietos, kur galima teisėtai palikti mašinas, – 700 metrų.

"Jei nuotakai sunku eiti avint aukštakulniais ir vilkint ilgą suknelę, tegul ją neša jaunikis. Jei nepajėgia, tegul tinkamai apsirengia ir apsiauna. Jei tai netinka, tegul nesifotografuoja tose vietose, prie kurių neleidžiama privažiuoti. Taisyklės galioja ir vestuves švenčiantiems žmonėms", – pabrėžė D.Nicius.

Privažiuoja limuzinais

Direktorius baisėjosi, jog prie Olandų kepurės skardžio vedančio medinio tako vestuvininkai atvežami ne tik įprastomis mašinomis, bet ir ilgais limuzinais.

"Paskui vargsta, kol juos apsuka, kad galėtų išvažiuoti. Taip išraižoma teritorija", – daromą žalą įvardijo Pajūrio regioninio parko vadovas.

Tačiau fotografas D.Lukauskas įsitikinęs, jog pajūrio sergėtojai vestuvininkams turėtų būti šiek tiek atlaidesni, juk fotografuotis prie jūros traukia ne minios, tad jie didelės žalos gamtai

nedaro.

D.Niciaus teigimu, kas savaitę už saugomų teritorijų režimo pažeidimą nubaudžiama po vieną ar du vestuvių kompanijų automobilių savininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvos naikintojams

Lietuvos naikintojams portretas
Jau visai aptingo,negali nuasiauti batų ir basi nukulniuoti 100-200 metrų?Tai kas iš jų bus po 10-15 metų?Kamuojami nutukimo nejudantys kugeliai ant sofos prie teliko.Tai jau persiduodanti iš kartos į kartą problema,visuotinis lindimas kur reikia ir nereikia su smirdalais ratuotais.Liurbis,pats nfotkina gamtą žino kad ten unikali gyvūnija,paukšteliai,reti augalai ir vistiek grūdasi ir dar fotkina.Neimkit užsakymų pas tokiu susnas-fotografus,vėliau dar verkšlena aimanuoja kad nubauidė.

Fotografe N

Fotografe N portretas
Kulturingi jaunieji nepazeidineja jokiu zenklu, nepatingi pasivaikscioti kelis simtus metru ir nesudaro problemu nei kitiems pajurio lankyojams, nei tvarkos sergetojams.

Nuomonė2013

Nuomonė2013 portretas
Kažkaip šis fotografas reklamuojasi visur kur tik įmanoma ir nesvarbu kokiais būdais. Tai jį užpuolė moteris prekybos centre, tai jam prie jūros draudžiamoje vietoje neleido privažiuoti ir būtinai pabrėžta visada, kad fotografas. O jūrą turime saugoti, vieną teturime :)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių