Nori perkelti Žuvininkystės departamentą

Klaipėdos miesto savivaldybės Jūrinių ir vidaus vandenų komisijos posėdyje svarstyta, jog Žuvininkystės departamentą reikėtų perkelti iš sostinės į uostamiestį.

Toks sprendimas priimtas, nes pasak Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos pirmininko Alfonso Bargailos, Klaipėdoje esantis žuvininkystės produktų aukcionas nesusikalba su savo tiesiogine valdžia - Žuvininkystės departamentu Vilniuje. Buvusi žemės ūkio ministrė Kazimiera Prunskienė prieš palikdama savo postą, dar spėjo pasirašyti įsakymą, jog menkių kvotos būtų skirstomos pagal parduodamų žuvų kiekį aukcione.

Žvejai pasipiktino šiuo įsakymu ir parašė paklausimą Žemės ūkio ministerijai, kodėl priimtas, anot jų, nelogiškas ir neprotingas nutarimas. Pasak A.Bargailos, ministerijos atstovų atsakyme pridaryta klaidų, prirašyta visokių direktyvų ir įstatymų, visiškai nesusijusių su menkių kvotos skirstymu.

Ministro atsakyme tvirtinama, jog Žvejybos Baltijos jūroje kvotų skyrimo taisyklės parengtos atsižvelgiant į A.Bargailos išsakytą siūlymą kvotas skirti pagal aukcione parduodamų žuvų kiekį.

„Šie žodžiai paimti iš konteksto ir neatitinka tiesos. Tai supriešina mane su žvejais, todėl dėl to jau kreipiausi į advokatą“, - piktinosi asociacijos pirmininkas.

Jo nuomone, kad nebūtų daugiau tokių nesusipratimų, Žvejybos departamentą reikėtų perkelti iš Vilniaus Į Klaipėdą. Apie tai jau kalbėta ir anksčiau, bet departamentas kol kas likęs sostinėje. Šis sprendimas grindžiamas tuo, kad dėl klausimų, kuriuos reikia derinti su Žemės ūkio ministerija, tektų važinėti iš Klaipėdos į Vilnių.


Šiame straipsnyje: žuvininkystės departamentas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių