„Nuarui“ grasinama antstoliais

Bendrovė „Nuaras“ ir miesto valdžia toliau svaidosi žaibais. Įmonė nenori išsikraustyti iš nuomojamų patalpų, o valdininkai grasina pastarąsias atlaisvinti pasitelkus antstolius.

Raštai įmonės nepasiekė?

Sutartis su įmone „Nuaras“ dėl patalpų Kalotėje nuomos baigėsi rugpjūtį. Bendrovei išsikraustymui duotas mėnuo.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Turto ir privatizavimo skyriaus vedėjos Genovaitės Paulikienės, įmonei paštu ir faksu buvo išsiųsti raštai, informuojantys, kad nuomos sutartis nebus pratęsta.

„Pastaraisiais mėnesiais „Nuarui“ išsiuntėme tris raštus - liepos 15, rugpjūčio 20 ir rugsėjo 1 dieną. Pastarasis informavo, kad rugsėjo 3 dieną atvyksime perimti patalpų“, - teigė G.Paulikienė.

Šiandien, kaip ir buvo informuota bendrovė „Nuaras“, miesto savivaldybės atstovai nuvyko perimti Kalotėje esančių patalpų, bet jos nebuvo atlaisvintos. Įmonės vadovė Jurgita Gustaitienė tvirtino, jog iš savivaldybės sulaukė tik paskutinio rašto.

„Nežinojome, kad turime išsikraustyti. Jie nori mus iškraustyti, o informuoja apie tai prieš dvi dienas. Kaip galima tai padaryti?“, - komentavo J.Gustaitienė.

Kreipsis į teisininkus

Įmonei „Nuaras“ neatlaisvinus patalpų savivaldybė žadėjo imtis griežtesnių priemonių. Planuojama pasitelkti į pagalbą antstolius, kurie iškraustytų „Nuarą“.

„Laikas geranoriškumui baigėsi. Galima viską draugiškai išspręsti, o ignoravimas nėra geras dalykas“, - tvirtino vedėja.

J.Gustaitienė vylėsi, jog bendradarbiavimas su savivaldybe baigsis draugiškai. Anot jos, reikia išspręsti ir lėšų, investuotų į pastatą per vienuolika metų, klausimą.

„Įdomu, ar jie mums sumokės už pakeistus langus, pastatytą laikiną priestatą ar jį teks nugriauti? Šiuo klausimu tarsimės su teisininkais“, - teigė vadovė.

Anot G.Paulikienės, nuomininkui investuotos lėšos negrąžinamos. Tai numato įstatymas. Investicijos - nuomininko asmeninės rizikos dalykas.

Renkasi iš trijų vietų

J.Gustaitienė tvirtino, jog kraustimąsis sukeltų daug rūpesčių. Labiausiai dėl to nukentėtų prieglaudoje globojami gyvūnai. Dabar kačių ir šunų joje yra apie 50.

„Pirmiausia reikėtų galvoti, kur padėti gyvūnus. Turime daug turto. Išsikraustymui reikėtų mėnesio, pusantro“, - kalbėjo vadovė.

J.Gustaitienė tvirtino, jog svarstomi trys variantai, kur įmonė galėtų persikelti iš Kalotės. Visos vietos yra Klaipėdos rajone.

„Renkamės, kur geresnės sąlygos, tačiau visoms patalpoms reikia remonto. Laukiame pasiūlymų ir iš žmonių. Gal kažkas turi nenaudojamą tvartą ar ūkinį pastatą. Norime būti labiau prieinami miesto gyventojams, kad jie galėtų atvažiuoti ne tik automobiliu, bet ir maršrutiniu taksi“, - tvirtino J.Gustaitienė.

Įmonė „Nuaras“ rūpinasi beglobiais gyvūnais Klaipėdos rajono, Neringos ir Palangos savivaldybėse. Šunis ir kates bendrovei atveža ir Klaipėdos miesto gyventojai.


Šiame straipsnyje: Nuaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių