Nuo baudų gelbsti emigracija

Atostogų sezono įkarštyje į Palangą traukiantys poilsiautojai pramogoms pinigų negaili, tačiau vis dar mėgina išsisukti nuo rinkliavos už automobilių stovėjimą.

Atostogų sezono įkarštyje į Palangą traukiantys poilsiautojai pramogoms pinigų negaili, tačiau vis dar mėgina išsisukti nuo rinkliavos už automobilių stovėjimą.

Skaičiuoja pažeidėjus

Biudžetinės įstaigos Palangos miesto rinkliavos centro duomenimis, šį savaitgalį nuobaudų sulauks keli šimtai tokių atvykėlių, kurie vengė susimokėti vietinę rinkliavą už automobilių stovėjimą.

Centro darbuotojai dar nesuskaičiavo, kiek iš viso buvo surašyta pažeidimų aktų, tačiau spėjama, kad jų bus kur kas daugiau, nei už praėjusį savaitgalį, kai buvo nubausta per 200 atvykėlių, pamiršusių susimokėti už mašinų stovėjimą.

Surinkta daugiau rinkliavos

Vietinė rinkliava šiemet Palangoje pradėta rinkti gegužės 15 dieną, kai ankstesniais metais tvarka įsigaliodavo nuo birželio 1-osios.

Todėl šiais metais surinkta daugiau lėšų į biudžetą, nes rinkliava pradėta taikyti puse mėnesio anksčiau. Šiemet jau gauta 387 tūkst. litų.

"Pastebime, kad žmonės įprato prie rinkliavos, pažeidimų kiekvienais metais pasitaiko vis mažiau", – aiškino centro vadovas Gintaras Žukevičius.

Specialistai pastebi, jog surinktų lėšų suma išaugo ir dėl to, kad šiais metais vasara lepina gerais orais, todėl kurortas sulaukė daugiau poilsiautojų.

"Palanga juk ne guminė, mieste telpa tiek mašinų, kiek telpa. Gatvės juk nepailgėjo. Rinkliavos dydis nesikeitė, tik gal poilsiautojų srautai buvo didesni. Šiais metais birželis buvo puikus, o pernai sulaukta prastų orų. Todėl šiemet rinkliavos surinkta kone 50 proc. daugiau", – aiškino G.Žukevičius.

Pernai per visą sezoną buvo surinkta 536 tūkst. litų.

Atėjo ir sumokėjo patys

Palangos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotoja Danutė Mikienė tikino, kad šiais metais iki liepos 1-osios baudų už vengimą mokėti vietinę rinkliavą sulaukė 450 poilsiautojų, o iš jų išieškota 14 410 litų.

"Tai yra tik tie žmonės, kurie atėjo į skyrių ir vietoje susimokėjo paskirtą baudą. Pernai buvo nubausti 2 153 asmenys, o pavyko išieškoti 83,5 tūkst. litų", – aiškino savivaldybės tarnautoja.
Pasak D.Mikienės, vairuotojų sąmoningumas auga.

"Atėjęs į skyrių susimokėti baudą žmogus gali čia pat vietoje tai padaryti, nes turime banko kortelių skaitytuvą. Pažeidėjas nesiunčiamas kažkur mokėti. Anksčiau pasitaikydavo situacijų, kad žmogus neva išeina mokėti ir negrįžta. Po to sužinome, kad išvyko į Angliją", – pasakojo specialistė.

Sprunka į užsienį

Dalis pažeidėjų vengia mokėti baudas, dažniausiai tai – užsienyje uždarbiaujantys lietuviai.

"Pasitaiko, kad mūsų siunčiami laiškai su administraciniu nurodymu klaidžioja ir, neradę adresato, sugrįžta atgal. Vadinasi, žmogus emigravo. Pasitaikė tokių atvejų, kai laiškas grįžo, nes žmogus žuvo ar mirė", – aiškino D.Mikienė.

Įstatymai numato galimybę nutraukti tokias beviltiškas bylas. Pernai jų buvo 300.

Rinkliavos dydis priklauso nuo konkrečios automobilio stovėjimo vietos bei trukmės.

Palangos miesto centrinės dalies teritorijoje už vieno automobilio stovėjimą 20 minučių reikia mokėti 1 litą, už vieną valandą – 3 litus.

Geltonojoje zonoje už vieno automobilio stovėjimą 30 minučių tenka atseikėti litą, už valandą – 2 litus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ruta

Ruta  portretas
Vienas pastebejimas; Nera lietuvoje tokios mokejimo sistemos kaip Palangoje, kad istisa para butu vienas tarifas, nera jokios lojalumo sistemos.Kur matyta kad paros parkavimas kainuotu 72 Lt. Visi palangos sveciai mielai vaiksciotu pesciomis, deja palanga saugumu prilygsta Vilniaus vadinama ,,krasnuha,,. Per 11 dienu poilsio palangoje maciau du kartus policijos patrulius . Normaliems poilsiautojams neuzpilus akiu, ar neapsidalbasinus nera ka veikti vakarais. Tam kad pasivaikcioti basanaviciaus g. vakare esi priverstas salia atsivaryti automobili, parkuoti centre,moketi uz parkavima. Graudu ziureti kaip keiciasi Palanga.Ponas meras turetu pasimokyti is druskininku ,kaip pleciasi kurortas. palangai duota viskas motinos gamtos ,bet dievas pagailejo protingu, gabiu, ambicingu ir veikliu vadovu.

jis

jis portretas
rinkti pinigus pradejo puse men anksciau, bet surinko ju tiek daug, nes oras geras buvo.... Kai pastoviai vejas pute arba lijo, buvo daugkam vaziuot i palanga ir megautis tokiu oru. "Vasaros pasivaiksciojimai apsivilkus striuke"

jis

jis portretas
rinkti pinigus pradejo puse men anksciau, bet surinko ju tiek daug, nes oras geras buvo.... Kai pastoviai vejas pute arba lijo, buvo daugkam vaziuot i palanga ir megautis tokiu oru. "Vasaros pasivaiksciojimai apsivilkus striuke"
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių