Nuo gruodžio Klaipėdoje – brangesni autobusų bilietai

Po bemaž valandą trukusių ginčų Klaipėdos politikai miesto tarybos posėdyje ketvirtadienį galiausiai pritarė miesto autobusų bilietų brangimui.

Vidutiniškai bilietai brangs 9,36 proc. – vienos rūšies bilietėliai kainuos dar brangiau, kiti – šiek tiek pigiau.

Labiausiai brangs popieriniai vienkartiniai bilietai, kuriuose žmonės perka kioskuose. Numatyta, kad vienas bilietas kainuos 2 litus. Iki šiol jo kaina buvo 1,8 lito.

Autobuse perkamo vienkartinio popierinio bilieto kaina nesikeis.

Tokia pat liks ir kartinio elektroninio bilieto kaina. Taip esą siekiama žmones paskatinti, kad jie naudotųsi elektroniniais bilietais, nes popierinius apskritai norima išimti iš apyvartos, nes kainuoja jų pagaminimas.

Mėnesinio vardinio bilieto ir mėnesinio darbo dienų vardinio bilieto papildymas spaudos kioske pabrangs 7 litais.

Naujos autobusų bilietų kainuos įsigalios nuo gruodžio 1 dienos. Maršrutiniai taksi veš kaip ir iki šiol – už 2,5 lito.

Dėl naujų autobusų bilietų kainų tarp politikų kilo aršūs ginčai. Opozicijos atstovai teigė, jog bilietų branginti nereikėtų – autobusai esą važinėja mažiausiais pajamas gaunantys klaipėdiečiai, tad jiems kainų pakėlimas suduos dar vieną smūgį. Be to, pabranginus bilietus, daugiau lėšų prireiks ir vežėjų kompensacijoms už lengvatinius bilietus.

„Geriau mažinkite reisų skaičių, o ne didinkite bilietų kainas“, - siūlė miesto tarybos narys Viačeslavas Titovas.

Politikas Saulius Budinas teigė, jog viešuoju transportu naudojasi apie 30 proc. gyventojų, o miesto taryba turi atstovauti visai Klaipėdai. „Jei bilietų nebranginsime, pinigų padengti vežėjų nuostolius reikės ieškoti miesto biudžete. O tai reikštų, jog vežėjų nuostoliai būtų dengiami ir tų mokesčių mokėtojų, kurie autobusais nevažinėja, pinigais“, - sprendimą branginti autobusų bilietus gynė S.Budinas.

Vežėjai taip pat tvirtino, jog galiausiai bilietus reikės branginti, nes patiriamos sąnaudos yra didesnės už pajamos, o kuo vėliau bus nuspręsta branginti bilietus, tuo labiau augs jų kaina.

15 – už, 6 – prieš. Taip politikai balsavo, kad nuo gruodžio 1 dienos autobusų bilietai pabrangtų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nina

Nina portretas
Tie politikai tegu patys vaziuoja savo autobusais,o ne brangina.

grazu

grazu portretas
pamazinti reisu skaiciu ? :D durneliai ten jie visai ... gal padidint kaip tik reiketu , nes laukiu tu autiku nezinia kiek

666

666 portretas
per lopus zmones patiria islaidas
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių