Nuo lietaus benamiai slepiasi po daugiabučių laiptinių stogais

Klaipėdą nuolat prausiantis lietus iš pamėgtų vietų išvaikė ne tik būreliais besigrupuojančius paauglius, bet ir uostamiesčio benamius. Mielai apsistodavę prie Biržos tilto ar vietiniuose parkuose, nuo lietaus slėptis jie įsigudrino prie daugiabučių namų durų.

„Aš tikiu, kad jiems nėra kur lįsti, tačiau prie savo namo besirangančio „bomžo“ tikrai nepakęsiu“, – pasipiktinimo neslėpė pietinėje Klaipėdos dalyje gyvenanti Inga.

Moteris nurodė, jog vos tik prapliupus smarkiau lyti, čia prisistato du, o kartais net daugiau benamių asmenų. Virš durų esantys stogeliai jiems tampa puikia apsauga.

Nors gyventojų nepasitenkinimo valkataujantys asmenys sulaukia dažnai, iš tokių vietų niekur eiti neketina, o ir viešosios tvarkos specialistai jų iš čia nevaiko.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, benamiams stovėti ar sėdėti prie gyvenamo namo niekas nedraudžia.

„Vien dėl to, kad jie negražiai atrodo ar neskaniai kvepia negalime jiems to drausti. Tačiau jei pradėtų telktis laiptinėse, gyventojai turėtų teisę žmogiškai ar teisiškai paprašyti jų išeiti“, – nurodė specialistė. 

Dienomis aktyviai slampinėjantys miesto gatvėmis, naktimis benamiai šlaistosi kur kas rečiau. Šilutės plente esančiuose nakvynės namuose jiems sudarytos visos sąlygos sausai ir švariai praleisti naktį.

Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė patikino, jog ši įstaiga gyvuoja jau maždaug septynerius metus, todėl visi, neturintys kur apsistoti, tikrai žino apie šią vietą.

„Vasarą benamių čia ateina nedaug, tačiau per šalčius tenka juos apgyvendinti net ir koridoriuose“, –  pasakojo direktorė, nurodydama, jog šituoju metu pastarieji dažniausiai nakčiai apsistoja lauke.

Patikindama, jog bendruomeniškumo jausmas šiems asmenims svetimas, specialistė paneigė, kad prie daugiabučių namų jie linkę telktis gaujomis. O vienas nuo lietaus besislepiantis vargeta, jos nuomone, gyventojams pavojaus nekelia.


Šiame straipsnyje: benamiailietusbomžai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sima Daujotienei, kuri gyvena paralelinėje visatoje

Sima Daujotienei, kuri gyvena paralelinėje visatoje portretas
Tai kad kartais vienas yra baisiau už dešimt "bomžų". Va tas, kur nuotraukoje buteliuką tuština, yra baisiau už skėrių armiją ar tarakonus.Jis isliūkina į laiptines ir ten užmiega, o jei ir nemiega, tai šlapinasi ir tuštinasi ramiai ir be jokio sąžinės graužimo. Bent keletą kartų "išpustėm" su policijos pagalba, o jis po kiek laiko ir vėl savo pozicijas užima.Ponia Daujotiene, jūs kalbate kaip iš kosmoso atskridusi - taip sakant "slišal zvon, no nieznaju gdie on". Gal norėtumėt tą "mielą" būtybę pamaloninti ir pakalbinti ar suteikti kokią pagalbą. Iki grabo lentos neužmirštumėte patirties -:)))

to cha cha

to cha cha portretas
O kur ji vartoja? Ten citatoj? Nejuokinkit

Cha cha

Cha cha portretas
Manau, kad žurnalistė net nežino rusiško žodžio"bomž"reikšmės, tačiau jį vartoja.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių