Nuo rinkliavos atleido ne visus

Klaipėdos laivų parado metu šurmuliuosiančioje mugėje alkoholiu prekiaujantieji šiemet nuo vietinės rinkliavos už šią veiklą atleisti nebus. Tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė uostamiesčio taryba.

Plazdančiomis burėmis Laivų paradas uostamiestį šiemet užlies gegužės 14-ąją.

Kaip ir ankstesniais metais, besiruošiant šiai šventei, Klaipėdos miesto tarybos prašyta nuo rinkliavos už prekybos ar paslaugų teikimą atleisti renginio metu mugėje įsikuriančius verslininkus.

Politikams aiškinta, jog suteikus šią nuolaidą atsirastų galimybė į Laivų parado mugę pakviesti dalyvauti geriausius senųjų amatų puoselėtojus, patyrusius tautodailininkus, prekybininkus, prekiaujančius kulinarinio paveldo produktais, ir kitus paslaugų teikėjus.

Pagal šiuo metu uostamiestyje galiojančią tvarką, vietinės rinkliavos dydis už prekybą rankdarbiais, tautodailės ar dailės dirbiniais masinių renginių, švenčių metu siekia 2,90 euro už vieną dieną, o už viešo maitinimo įmonių produkcijos realizaciją iš laikinų lauko kavinių – 29 eurus vienai dienai.

Vis dėlto siūlymas nesuteikti lengvatos prekeiviams svaigalais kai kurių uostamiesčio politikų pasipriešinimo sulaukė dar nė nepasiekęs tarybos posėdžių salės.

Prekiaujančiųjų alkoholiu nuo vietinės rinkliavos atleisti nesutiko Klaipėdos miesto tarybos kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai bei pasiūlė taip pat pasielgti visai tarybai.

Posėdžio metu šiuo klausimu būta gyvesnės diskusijos, tačiau politikai beveik vienbalsiai nusprendė, jog nuo vietinės rinkliavos už leidimų prekiauti ar teikti paslaugas Klaipėdos laivų parado metu nebus atleisti tik prekeiviai alkoholiu.

Tokiam siūlymui balsavimo metu priešinosi tik vienas politikas.


Šiame straipsnyje: rinkliavamugėlaivų paradas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių