Oficialu: Klaipėdoje skelbiama gripo epidemija

Sergančiųjų gripu ir peršalimo ligomis mieste sparčiai daugėja. Antradienio pavakarę Klaipėdoje oficialiai paskelbta gripo epidemija.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento duomenimis, praėjusią savaitę Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis, palyginti su sausio 14–20 d., padidėjo nuo 112,4 iki 139,8 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Iš viso Klaipėdos apskrityje buvo užregistruota 816 gripo atvejų (iš jų – 334 vaikams). Dėl sunkios gripo ligos eigos į Klaipėdos apskrities ligonines buvo paguldyti 34 ligoniai (iš jų – 12 vaikų, keturios nėščios moterys).

Didžiausias sergamumas – Klaipėdos mieste, čia jis padidėjo net 27 proc.

Pirmadienį specialistai Klaipėdos miesto savivaldybei rekomendavo skelbti gripo epidemiją. Tam buvo reikalingas administracijos direktoriaus Sauliaus Budino pritarimas.

Epidemija gali būti skelbiama, kai sergamumo rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir peršalimo atvejų.

Visuomenės sveikatos specialistai rekomenduoja visiems gyventojams reguliariai plauti rankas, neplautomis rankomis stengtis neliesti burnos, nosies ir akių, pasitraukti nuo kosinčių ar čiaudinčių žmonių.

Kosint ir čiaudint, vertėtų užsidengti burną ir nosį vienkartine nosine arba rankove (geriausia – alkūnės linkyje).

Taip pat svarbu dažnai vėdinti ir plauti patalpas bei pasirinkti šiam metų laikui tinkamus drabužius bei avalynę.

Susirgus gripu ar peršalimu, būtina nedelsiant kreiptis į savo šeimos gydytoją dėl gydymo paskyrimo, neiti į darbą, mokyklą, nevesti sergančių vaikų į darželius.

Antradienį gripo epidemija taip pat paskelbta Alytaus mieste, Panevėžio, Raseinių ir Telšių rajonuose. Kiek anksčiau – Kauno ir Panevėžio miestuose, Elektrėnų, Prienų, Ukmergės, Ignalinos, Kėdainių, Jonavos ir Trakų rajonuose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daktaras

Daktaras portretas
Šiauliai jau visi Airijoi :)

Simona

Simona portretas
Kodel neserga šiauliai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių