Nuo sausio pigs kelionės viešuoju transportu

Nuo sausio klaipėdiečiai už keliones miesto autobusais ir maršrutiniais taksi mokės mažiau. Tam įtakos turėjo lito keitimas į eurą.

Nuo sausio klaipėdiečiai už keliones miesto autobusais ir maršrutiniais taksi mokės mažiau. Tam įtakos turėjo lito keitimas į eurą.

Nuo naujųjų metų pigs popieriniai bilietai, kurie pardavinėjami autobusuose. Jie kainuos 0,70 euro. Dabar už bilietus autobusuose keleiviai moka 2,60 lito. Konvertavus šią sumą į eurus bilietėlis turėtų kainuoti 0,75 euro.

Tačiau atkreipiamas dėmesys, kad labai svarbu, jog bilietų kainas sudarytų lyginiai skaičiai. Priešingu atveju kiltų problemų, pritaikius 50 proc. lengvatą.

Įvedus eurą, važiavimas autobusais keliais centais pigs ir tiems, kurie naudojasi terminuotaisiais elektroniniais bilietais.

Mažės ir kelių maršrutiniais taksi kaina. Jo bilietas dieną atsieis 0,70 centų. Dabar už kelionę maršrutiniu taksi reikia mokėti 2,50 lito. Tai būtų 0,72 euro. Kelionė nuo 23 iki 6 val. sieks 0,98 euro.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, visos kainos yra suderintos su maršrutinių taksi vežėjais.

Dėl sumažintų bilietų kainų viešoji įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“ negaus apie 620 litų pajamų. Tačiau dėl numatomo kitais metais rugsėjį vežėjų parinkimo konkurso rezultatų, kur tikimasi keleivių vežimo įkainių sumažėjimo iki 5 procentų, papildomų lėšų iš biudžeto šis sprendimas nepareikalaus.

Viešojo transporto kainos Klaipėdoje peržiūrimos ne rečiau kaip kartą per metus.

Mažės ir kai kurių priemiestinius maršrutus aptarnaujančių bilietų kainos. Labiausiai – 0,20 euro pigs kelionė Klaipėda-Palanga-Klaipėda bei 0,05 euro analogiško maršruto maršrutiniame taksi. Toks mažėjimas yra dėl išrinkto naujo vežėjo, kuris aptarnaus maršrutą, bei įvertinus maršruto aptarnavimo finansinius rezultatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

op

op portretas
Suapvalino dėl euro įvedimo. O gasiai "piarina", kad bilietai atpigs. Ir bitnai pabrėžti reikia, kad čia išimtinai dabartinės savivaldybės vadovų nuopelnas. Artėja rinkimai į savivaldybę... Suprantame. Kita vertus, tautiečiai, mokinkitės, kaip iš š... galima darytis reklamą... O šiaip gaila žiūrėti. Ne iš to reikia darytis reklamą....o iš realių darbų, o jų nėra...

KLP

KLP portretas
Ha, ha , ha !:) Neraliai atpigs bilietai!Autorius raso: "labai svarbu, jog bilietų kainas sudarytų lyginiai skaičiai", o 0.98 cnt uz naktini pravaziavima neimanoma apvalinti iki 0.90cnt arba 1.00 EUR?

B.L.S

B.L.S portretas
Tai ,kad čia neteisinga kaina bilietelio nurodyta kioskuose jie kainuoja 2.20lt,tai manau ,kad ir tais eurais turetu kainuoti maziau o ne 0,70
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių