Nuo tilto per Nemuną vos nenuriedėjo vilkikas

Panemunės punkte vilkiko vairuotojas iš Estijos vos nenuvažiavo nuo Lietuvą ir Rusiją jungiančio šv. Luizos tilto. Incidento metu apgadinta tilto ir kontrolės punkto infrastruktūra. 

Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Panemunės kontrolės punkte pasieniečiai ir kitos tarnybos patikrino iš Lietuvos į Kaliningrado sritį išvykstantį vilkiką „Scania“ su priekaba, vairuojamą 48-erių metų Estijos piliečio. Jis į kaimyninę šalį gabeno žuvies krovinį. 

Iš Panemunės punkto į Rusijos teritoriją čia patenkama šv. Luizos tiltu per Nemuną, kuriuo eina siena. 

Išvažiuodamas iš punkto tilto prieigose vilkiko vairuotojas netikėtai suktelėjo dešinėn ir trenkėsi į pasieniečių naudojamų radiacijos matavimo vartų apsauginį stulpą, kurį išvertė. 

Po to vilkikas užvažiavo ant tilto šaligatvio pralauždamas vidinį ir išorinį šv. Luizos tilto turėklus. 

Laimė, likus vos pusmetriui iki tilto krašto nedideliu greičiu riedėjęs vilkikas sustojo. Įvykio metu taip pat buvo išversta punkto teritoriją juosianti apsauginė tvora, apgadintas pats vilkikas. 

Atskubėjusiems pasieniečiams estas paaiškino staiga blogai pasijutęs ir kelioms akimirkoms praradęs sąmonę. Atvykę policijos pareigūnai nustatė, kad vairuotojas yra blaivus. 

Buvo surašyta eismo įvykio deklaracija. Kadangi šv. Luizos tiltas priklauso Rusijai, iš šios šalies buvo iškviesti pareigūnai padarytiems nuostoliams įvertinti. 

Vilkikas tą patį vakarą patrauktas nuo tilto, juo Estijos pilietis grįžo į Panemunės muitinės terminalą. Čia antradienį priešpiet jis dar laukė iš bendrovės, kurioje dirba, atvykstančio kito vilkiko kroviniui perkrauti ir toliau gabenti į Rusiją. 

Panemunės kontrolės punkto infrastruktūrai padarytus nuotolius įvertins ir žalos atlyginimo iš vairuotojo klausimus spręs Pasienio kontrolės punktų direkcija prie Susisiekimo ministerijos.


Šiame straipsnyje: vilkikastiltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių