Nuomininkai galės pirkti savivaldybės butus

Uostamiestyje tvirtinamas savivaldybei priklausančių butų sąrašas, kuriuos vos tik įsigeidę jų nuomininkai galės įsigyti už rinkos kainą. Praėjusių metų pabaigoje Seimas priėmė įstatymą, leidžiantį nuomininkams nusipirkti savivaldybės būstą. Tokių butų visoje Klaipėdoje suskaičiuota per tūkstantį.

Šiuo metu uostamiesčio savivaldybei priklauso beveik du tūkstančiai butų ir kitokių patalpų. Nemaža jų dalis netrukus galės būti privatizuota.

Šiuo metu savivaldybėje jau yra sudarytas jai priklausančių butų ir pagalbinio ūkio paskirties pastatų sąrašas.

Šie objektai išsidėstę visame mieste. Šimtai butų suskaičiuota pietinėje bei šiaurinėje miesto dalyse. Gyventi skirtų patalpų nemažai yra ir taip geidžiamame senamiestyje.

"Savivaldybei priklausantys butai yra labai skirtingo ploto bei kokybės. Yra ir geresnių, ir tokių, kuriems reikia remonto", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Pašnekovės teigimu, daugumoje šių butų jau įsikūrę klaipėdiečiai. Jie ir turės galimybę, jei tik norės, įsigyti šiuo metu nuomojamą būstą už rinkos kainą.

Pinigus, kuriuos savivaldybė gaus pardavusi šiuo metu jai priklausančius butus ir patalpas, planuojama panaudoti socialinių būstų plėtrai.

Šių metų pradžioje Klaipėdos savivaldybei priklauso 343 socialiniai būstai. 11 jų miesto savivaldybė įsigijo praėjusių metų pabaigoje. Jie atsiėjo apie 1 mln. 354 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia

Dalia portretas
Siūlau keistis 2 kambarius 3-jų kambarių bute į atskirą vieną arba dviejų kambarių butą už priemoką arba apmokant Jūsų skolas. Mano butas priklauso savivaldybei ir yra Debreceno gatvėje prieš „IKI“ parduotuvę antrame aukšte. Butas tvarkingas, be skolų, šarvuotos durys, plastikiniai langai. Visi kambariai rakinami. Viename kambaryje gyvena vyras be žalingų įpročių. Mano tel. 8 428 2223.

Panelė

Panelė portretas
Ieškom keisti buta neprivatizuota 4kambarių su dviejais holais į 2kambariu neprivatizuota buta Klaipėdoje.

Birute

Birute portretas
Keičiu neprivatizuota 2su holu butą į 2 kambarių neprivatizuota butą tel 867918940
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių