Nuomos kainas pajūryje koregavo orai

Šiemet dauguma lietuvių nėra linkę išlaidauti ir vykdami pailsėti į Lietuvos pajūrį nuomotis itin brangaus būsto.

Dauguma respondentų planuoja nuomotis kambarius ne viešbučiuose, o pačių pajūrio miestų gyventojų siūlomuose namuose ar butuose, nes taip - daug pigiau.

Nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt atliktos apklausos rezultatai rodo, kad į Lietuvos pajūrį vykstančių atostogautojų kišenė neleidžia mokėti daugiau kaip kelių dešimčių litų už gyvenamojo ploto nuomą parai vienam asmeniui.

Daugiau nei kas antras apklausoje dalyavavęs asmuo gali mokėti tik iki 50 Lt vienam asmeniui parai, apie dešimtadalis respondentų vienos paros nuomai galėtų skirti iki 70 Lt asmeniui, apie 15 proc. – iki 100 Lt, dešimtadalis – iki 150 Lt.

Tik apie 10 proc. apklausoje dalyvavusių asmenų gali skirti bet kokią sumą ir pirmenybę teikia viešbučio paslaugoms. Vadinasi, viešbučiuose gyvenamąjį plotą pajūryje nuomotis gali vos kas dešimtas atostogautojas.

Nekilnojamojo turto skelbimuose apie trumpalaikę būsto nuomą pajūryje internete skelbiamos įvairios nuomos kainos.

Aruodas.lt  statistika rodo, kad pajūrio miestuose siūlomos kambarių nuomos kainos asmeniui svyruoja vidutiniškai nuo 30 iki 100 Lt.

Daugiausia yra skelbimų, kuriuose siūloma nuomos kaina svyruoja apie 50–80 Lt. Namus ar kotedžus siūloma nuomotis vidutiniškai už 200–350 Lt parai.

Tačiau itin dažni atvejai, kai nuomotojai skelbimuose nėra linkę nurodyti tikslios nuomos kainos – tai paliekama deryboms pokalbio metu, kad nuomotojai galėtų atsižvelgti į orų situaciją, į nuomininkų skaičių konkrečiu metu ir pan.

Birželis, ypač savaitgaliais nelepinęs gerais orais, koregavo siūlomas nuomos kainas – maždaug trečdalyje pasiūlymų jos buvo mažinamos, siekiant pritraukti nuomininkų.


Šiame straipsnyje: nuomabūstaspajūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

biudzetas

biudzetas portretas
kiek potencialiu pazeideju,auto savininku,stovi kirte istisine linija ir net avarinio neisijunge

Taisonas

Taisonas portretas
Šiemet su mergom,nevarysime į palanga.

biudzetui

biudzetui portretas
1.2. Plati ištisinė linija žymi važiuojamosios dalies kraštą ir ruožų, į kuriuos draudžiama įvažiuoti, ribas automagistralėse; atskiria važiuojamosios dalies eismo juostą, skirtą maršrutiniam transportui; atskiria eismo juostą nuo maršrutinio transporto stotelės. Šią liniją kirsti draudžiama, išskyrus tuos atvejus, kai ji žymi VAŽIUOJAMOSIOS DALIES KRAŠTA.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių