Nuomotojų baimė priimti nuomininkus su vaikais smogė tvarkingai klaipėdiečių šeimai

Butų nuomotojų baimė priimti nuomininkus su vaikais smogė tvarkingai Klaipėdoje gyvenančiai šeimai. Būsto neturintys žmonės baiminasi būti atskirti nuo vaikų.

Penkis vaikus auginantys klaipėdiečiai sutuoktiniai neseniai sužinojo, jog iš nuomojamo buto privalės išsikelti iki rugsėjo pirmosios. Ši žinia neatrodė dramatiška tol, kol paaiškėjo, kad išsinuomoti kito būsto už prieinamą kainą neįmanoma. Pastaruoju metu butų savininkai vis dažniau į nuomos sąlygas įtraukia reikalavimą, kad nuomininkai neturėtų vaikų.

Išsilavinę, dirbantys sutuoktiniai kasdien vis aiškiau suvokė, kad padėtis darosi beviltiška. Socialinis būstas, kurio šeima laukia, jiems bus suteiktas ne tuoj pat.

Apie gausios šeimos bėdas išgirdo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojos. Anksčiau ši šeima vaikų teisių saugotojams nebuvo žinoma, nes yra darni. Vaikų teisių apsaugos tarnybos specialistai patys pasikvietė sutuoktinius ir pasisiūlė jiems padėti.

"Kai susipažinome su tėvais ir jų atžalomis, pasidžiaugėme, kad Lietuvoje yra tokių žmonių. Šviesūs, tvarkingi, rūpestingi žmonės. Apmaudu, kad mes galime jiems pasiūlyti tik laikinai priglausti vaikus, o tai būtų nemaža trauma mažiesiems. Mano žiniomis, būsto šeimai reikia laikinai, kol jie susitvarkys teisinius dokumentus", – pasakojo Vaiko teisių apsaugos skyriaus vadovė Gražina Aurylienė.
Tai yra, ko gero, pirmas atvejis, kai vaikų teisių saugotojai ėmėsi laiduoti už daugiavaikę šeimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

123

123 portretas
Rasyta tukstantys kartu...Vaikai buta pavercia urvu...Remontas iseis brangiau negu tie keli litai uz nuoma....

?

? portretas
O tai ko tie vaikai trukdo?Taigi visame pasaulyje yra nuomuojami būstai ir niekas neklausia turi tu vaikų ar neturi.Nuomuojies ir tiek .O čia Lietuvoje kažkoks debiliškas suvokimas.Daugumai būsto nuomotojų tikriausiai nori užsiimti valandinių viešnamių veikla o ne būsto nuoma.Apmokestint visu tuos nuomotojus ir pasibaigs išsidirbinėjimai ,kai neišgalės susimokėti mokesčių tada parduos neaišku už kokias pajamas susipirktus būstus ir baigsis šitas bardakas.

ponui P.Morkūnui

ponui P.Morkūnui portretas
jei abu dirba,reiškia protingi žmonės.Kažkodėl prieš trisdešimt metų net su devyniais vaikais nebuvo jokių problemų išgyventi didmiestyje,netgi atvirkščiai,vaikus į darželį,į geriausias mokyklas,geriausias med.įstaigas galima buvo nuvesti.Ir svarbiausia-butai arba sklypas namui statyt buvo ,,įkandamas" netgi eilinei daugiavaikei šeimai.Ir nereikėjo šeimoms išsiskirt per tūkstančius km vieni nuo kitų.Jei sakysit,oSibiras...tai buvo po karo...Nepainiokit tų laikų....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių