Nusisukę ženklai atnešė nuostolį

Kelio darbai uostamiestyje ties Minijos gatvės ir Baltijos prospekto sankryža ne tik trikdo vairuotojus dėl sumažėjusio šių gatvių pralaidumo. Netinkamai pastatyti nauji kelio ženklai atneša nuostolių jų negalintiems pamatyti vairuotojams.

Kelio darbai uostamiestyje ties Minijos gatvės ir Baltijos prospekto sankryža ne tik trikdo vairuotojus dėl sumažėjusio šių gatvių pralaidumo. Netinkamai pastatyti nauji kelio ženklai atneša nuostolių jų negalintiems pamatyti vairuotojams.

Pavijo ir nubaudė

Pirmadienį po vidurdienio "Volkswagen Golf Cabriolet" vairavęs Aivaras R. įkliuvo pareigūnams, kai pasuko šioje sankryžoje į kairę.

Teisingiau – policijos skiriamaisiais ženklais nepažymėtu automobiliu pareigūnai pavijo jį gerokai toliau nuo šios vietos. Jie pranešė užfiksavę, kaip vairuotojas nepaisė kelio ženklo, ir surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą.

Dokumente rašoma, kad pažeidėjas gali iki balandžio 7 dienos sumokėti 14 eurų baudą.

"Tuo metu net nesupratau, kokį nusižengimą padariau, senokai važiavau šia vieta, todėl nesiginčijau su pareigūnais, pasirašiau protokolą. O po to nusprendžiau pažiūrėti, kur suklydau, ir dar kartą nuvažiavau į tą vietą. Nustebau pamatęs, jog du kelio ženklai buvo nusukti taip, kad vairuotojai, važiuojantys Minijos gatve, jų negali pamatyti, nes jie yra nusukti į Baltijos prospekto pusę", – pasakojo nubaustas vairuotojas.

Patarė aiškintis biure

Taip atsitiko, kad tą pačią dieną kitoje miesto vietoje Aivaras R. pamatė tą patį policininkų ekipažą ir sustojo su jais pasikalbėti. Jis pareiškė pretenzijas, kad bausti už tokį nusižengimą vairuotojus, jo manymu, esą nesąžininga.

Pareigūnai pareiškė, kad visas pretenzijas jis galįs išsakyti nuvykęs į Kelių policijos biurą.

Apsilankęs Šermukšnių gatvėje, kur įsikūrę kelių policininkai, vairuotojas bendravo su aukštesnio rango pareigūnu, tačiau nieko naujo neišgirdo.

Policininkas paaiškino, kad vairuotojas gali nemokėti jam paskirtos baudos ir aiškintis su įgaliotu nagrinėti administracinę bylą pareigūnu.

"Su manimi kalbėjęs policininkas patikino, kad, jo supratimu, aš esąs kaltas ir nuobaudos neišvengsiu", – prisiminė klaipėdietis.

Beje, vakar Aivaras R. patikino matęs vis dar taip pat nusuktus kelio ženklus ir labai stebėjosi, kad įspėti apie šią situaciją kelių policininkai nepasirūpino ištaisyti padėtį.

Vyras neketino gaišti laiką įrodinėdamas savo teisybę, nes tai būtų atėmę nemažai laiko, o ir garantijos, kad pavyks perkalbėti policininkus, jis neturįs.

Tokiu atveju jam tektų vietoje 14 eurų sumokėti nuo 28 iki 86 eurų baudą.

Darbininkai žadėjo prižvelgti

Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis vakar pavedė Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio vyresniajam specialistui Gediminui Petrušinui įsitikinti, ar situacija yra tokia, kaip tikino Aivaras R.

Pareigūnas netrukus pranešė, kad visi kelio ženklai yra matomi, jų pastatymas atitinka reikalavimus. G.Petrušinas patikino pats fotografavęs šiuos ženklus ir įsitikinęs, kad vairuotojas negalėjo jų nepastebėti.

"Iš tiesų, ženklai yra truputį pasisukę, bet tikrai nėra visiškai nusukti nuo Minijos gatvės. Važiuodami 30 kilometrų per valandą greičiu, kaip dabar šioje vietoje yra leidžiama, vairuotojai, neabejotina, turi pamatyti sukti į kairę draudžiantį ženklą. Net jeigu žmogus jo nepastebėjo, turėjo vadovautis kitais kelio ženklais, kurie nurodo, kad šioje vietoje leidžiamas eismas tik tiesiai", – komentavo pareigūnas.

Policininkas šioje vietoje sutiko dirbančius darbininkus ir paprašė vyresniojo jų bent kelis kartus per dieną patikrinti ir atsukti ženklus, jeigu šie vėl bus nukreipti nuo Minijos gatvės. Darbininkai pažadėjo tai padaryti.

R.Šideikis patikino, kad kiekvieną kartą, kai vairuotojas nesutinka su pareigūnų, surašiusių administracinių teisės pažeidimų protokolą, sprendimu, gali jį ginčyti ir pateikti savus įrodymus.

"Paprastai vertiname ne vieną, o visus surinktus įrodymus ir tik tada galime priimti procesinį sprendimą. Panašių situacijų būna nemažai, žmonės taip pat renka įrodymus ir juos pateikia. Iš tiesų ženklai turi būti aiškiai matomi, kaip nustatyta jų įrengimo taisyklėse. Kita medalio pusė – jų privalu laikytis. Galiu spėti, kad žmonės pažeidinėja taisykles, nes važiuoja, kaip yra įpratę, ir nestebi kelio ženklų", – komentavo Kelių policijos biuro viršininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai matantis

gerai matantis portretas
Tegul neišsidirbinėja,puikiausiai matosi draudžiantis sukti į kairę ženklas,ir pritariu "aš",kad tokių "aklų" kaip Aivaras R.ne vienas ir ne du.Kai laukiu,kol galėsiu pasukti iš Baltijos pr. į kairę, matau,kaip tokie neprimatantys kurmiai vienas po kito suka kairėn.

klp

klp portretas
va ir matosi kas yra METAI ir kas POLICININJAI...!!!

Javol

Javol portretas
bemaz pries metus sutvarkyta sankryza,naujai isasfaltuota,pridaryta "juoku" kalneliu,ir ka mes matom?Matom ,kaip "trubocius" ,svaisto musu pinigus.Viska sunaikino.Nuotraukoje aiskiai matosi ,kad str.autorius teisus,zenklas skersas,pastatytas nesilaikant reikalavimu.Leiskit paklausti,kokiam aukstyje privalo stoveti-kabeti zenklas?Vietoje to,kad pataisytu,issprestu problema,"jie",issityciojo.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių