Nusivylęs vairuotojas: daugiau į „Viadą“ nebevažiuosiu

Į neįprastą situaciją pateko vienas lengvojo automobilio vairuotojas uostamiestyje. Klaipėdietis bandė įsipilti dyzelino degalinėje "Viada", tačiau buvo nemaloniai nustebintas. Degalinės savitarnos terminalas "prarijo" žmogaus eurus, nes buvo sugedęs. Tačiau tai nebuvo nemalonumų pabaiga. Jaunuolis sužinojo, kad grynųjų pinigų neatgaus.

Vietoj pinigų – reklama

Sausio 2 d. vairuotojas Laurynas (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi – L.Š.) užsuko į degalinę, esančią Šilutės pl. 52, Klaipėdoje. Vaikinas labai skubėjo, tad norėjo pasinaudoti savitarnos terminalo kasa, kuri netikėtai "prarijo" įdėtas kupiūras.

"Buvo maždaug 16 val., turėjau daug reikalų ir labai skubėjau, todėl pasirinkau pirmą pasitaikiusią degalinę. Į savitarnos terminalo kasą įdėjau dvi kupiūras po dešimt eurų, ekrane parodė, kad galiu pasirinkti tik nuo antrosios kolonėlės. Kadangi mano mašina stovėjo prie pirmosios, tai per pusę minutės privažiavau prie antrosios. Pats nepatikėjau, ekrane jau švietė reklama ir buvo leidžiama pasirinkti tik naują operaciją. Net jokios užuominos nebuvo apie mano įdėtus pinigus. Tada kreipiausi į degalinės operatorių, kuris nukreipė pas vadovę. Per pūgą išėjome į lauką, vadovė įvertino padėtį ir pasakė, kad reikės palaukti. Po pusvalandžio gavau išrašą su kodu, kuris turėjo leisti įsipilti degalų, kai jau bus sutvarkyta savitarnos kasa. Deja, bet pinigų grąžinti nesutiko ir nepaaiškino, kodėl. Palikau savo telefono numerį, paprašiau, kad praneštų, kai bus sutvarkytas gedimas, ir išvažiavau", – apie susidariusią situaciją pasakojo Laurynas.

Iškvietė atgal į degalinę

Tačiau viskas tuo tądien nesibaigė.

Vaikinas buvo priverstas ir vėl grįžti į degalinę po 15 min., nes savitarnos terminalo kasa tuomet jau buvo sutvarkyta.

Nepatenkinta vadovė surinko kažkokį kodą ir ragino paskubėti piltis degalų, kol dar sistema veikia.

"Aš jau dėjau prekes į krepšelį vienoje parduotuvėje, kai sulaukiau skambučio, matyt, iš kažkokio aukštesnes pareigas degalinių tinkle einančio asmens. Jis atsiprašė dėl šios situacijos ir sakė laukti. Technika yra technika. Genda. Dar po keliolikos minučių paskambino degalinės vadovė ir pasakė, kad paskubėčiau grįžti, nes jau savitarnos terminalas sutvarkytas. Paskubėti turėjau dėl to, kad jau buvo beveik 17 val., darbo dienos pabaiga. Tiek to, palikau visus pirkinius parduotuvėje, nuvažiavau į degalinę ir vėl. Nepatenkinta vadovė surinko kažkokį kodą ir ragino paskubėti piltis degalų, kol dar sistema veikia", – prisiminė vaikinas.

Už skriaudą pasiūlė kavos

Tik degalinės vadovei pasakęs, kad daugiau į "Viados" tinklą nebeužsuks, vairuotojas sulaukė pasiūlymo išgerti kavos.

"Atvirai pasakius, mane nustebino pats vadovės bendravimas. Pasijutau kaltas, kad iš viso ten pyliausi degalų ir kad taip atsitiko. Po visų trukdžių jų man įpylė be nuolaidos – po 1,16 euro už litrą, kai mieste tądien buvo galima įsipilti litrą dyzelino vos daugiau nei už vieną eurą. Nors nuolaidų kortelę ir turėjau, į tai niekas nekreipė dėmesio. Nesuprantu, kodėl negalima tokiu atveju grąžinti klientui pinigų ir išsiskirstyti savais keliais? Jūs tvarkykite savo technines problemas, o aš negaišiu laiko ir važiuosiu į kitą degalinę. Dabar turiu pirmyn atgal važinėti naudodamas savo degalus, gaišti laiką dėl ne savo kaltės. Pasakiau vadovei, kad daugiau į "Viadą" nebevažiuosiu, tai ji tik tada atsiprašė ir pasiūlė puodelį kavos. Padėkojau už tai ir išvažiavau, nes jau ir taip buvau iššvaistęs per daug laiko. Nesvarbu, kad šis degalinių tinklas pakeitė pavadinimą ir prekės ženklą, tačiau vadovės bendravimas su manimi parodė, kad niekas nuo senų laikų nepasikeitė", – piktinosi klaipėdietis.

Vadovės bendravimas su manimi parodė, kad niekas nuo senų laikų nepasikeitė.

Dėl gedimo kaltas oras?

Bendrovės "Viada" marketingo grupės vadovė Šarūnė Kulšytė-Žičkienė teigė, kad dėl nepalankių oro sąlygų sugedo savitarnos terminalas.

"Gavę atsiliepimą, nedelsiant inicijavome degalinėje savitarnos terminalų darbo procesų patikrinimą bei darbuotojų aptarnavimo lygio patikrinimą. Tyrimas leido išsiaiškinti savitarnos terminalo gedimo priežastis. Dėl nepalankių oro sąlygų iš tiesų kartais genda technika, turime būtent konkretų atvejį, kai savitarnos terminalas "sustreikavo" ir pradėjo tiesiog lėčiau dirbti. Vidinis patikrinimas leido išsiaiškinti ir klientų aptarnavimo klaidas. Prevencijai atlikti pakartotinai suorganizuoti klientų aptarnavimo apmokymai degalinės darbuotojams bei akcentuota atsakingai savo pareigas atliekančių darbuotojų svarba mūsų įmonėje. Apgailestaujame dėl susiklosčiusios situacijos. Mums svarbi klientų nuomonė, tad visuomet išklausome pageidavimų ir pastabų. Siekiame, kad aptarnavimas būtų paremtas tikru, neperdėtu, nuoširdžiu dėmesiu. Nuolatos stengiamės gerinti teikiamų paslaugų kokybę", – tikino marketingo grupės vadovė.

Komentaras

Giedrė Nenartavičiūtė

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus vyresnioji patarėja

Informuojame, kad Lietuvos Respublikos civilinio kodekso 6.228 (6) straipsnio 1 dalyje nustatyta, jog, prieš sudarydamas vartojimo sutartį, verslininkas privalo aiškiai ir suprantamai suteikti vartotojui būtiną, teisingą, išsamią ir neklaidinančią informaciją apie parduodamas prekes ir teikiamas paslaugas. To paties straipsnio 4 dalyje nurodyta, jog pareiga įrodyti, kad informacija pagal šį straipsnį yra suteikta vartotojui, tenka verslininkui. Verslininkas, neįvykdęs arba netinkamai įvykdęs pareigą suteikti informaciją vartotojui, turi atlyginti dėl to vartotojo patirtus nuostolius. Papildomai informuojame, kad nekokybišką prekę ar paslaugą įsigijęs vartotojas gali vadovautis Civilinio kodekso 6.363 straipsnio 7 dalimi ir savo pasirinkimu turi teisę reikalauti iš paslaugos teikėjo: 1) nemokamai pašalinti paslaugos trūkumus; 2) nemokamai pakeisti netinkamos kokybės paslaugą tinkamos kokybės paslauga; 3) atitinkamai sumažinti kainą; 4) vienašališkai nutraukti sutartį ir pareikalauti sugrąžinti sumokėtą kainą. Visais atvejais vartotojas turi teisę į nuostolių, atsiradusių dėl netinkamos kokybės paslaugos pardavimo, atlyginimą. Atkreipiame dėmesį, kad keliant reikalavimą atlyginti nuostolius, nukentėjusiajai šaliai yra keliama pareiga konkrečiais įrodymais pagrįsti patirtų turtinių nuostolių dydį, o jei ji negali nuostolių tiksliai įrodyti, jų dydį nustato teismas. Taip pat pažymime, kad vartotojas gali reikalauti pritaikyti nepritaikytą nuolaidą, jeigu turėjo į ją teisę.

Šiuo atveju vartotojas, kurio teisės ir teisėti interesai buvo pažeisti, vadovaujantis Lietuvos Respublikos vartotojų teisių apsaugos įstatymo 21 straipsnio nuostatomis, pirmiausia privalo raštu kreiptis į pardavėją ar paslaugos teikėją ir nurodyti savo reikalavimą. Verslininkas privalo neatlygintinai išnagrinėti vartotojo kreipimąsi ir, kai nesutinka su vartotojo reikalavimais, ne vėliau kaip per 14 dienų nuo vartotojo kreipimosi gavimo dienos pateikti vartotojui išsamų motyvuotą rašytinį atsakymą, pagrįstą dokumentais. Jeigu verslininkas nesutinka tenkinti vartotojo reikalavimo arba nepateikia vartotojui atsakymo per nurodytą terminą, vartotojas turi teisę kreiptis į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą dėl ginčo nagrinėjimo vartojimo ginčų sprendimo ne teisme tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepavyko!!!

Nepavyko!!! portretas
Pasikeite pavadinima ir bande apgauti lietuvius. Deja nepavyko , mes zinom , kas musu Tauta ne tik i Sibira veze!!!????

zvejukas

zvejukas portretas
Tiesiog ne tavo diena buvo =)

Bloga kuro kokybė

Bloga kuro kokybė portretas
Pildavau kurą iš šios kolonėlės, bet pradėjo blogai dirbti trimeris. Nuvežiau meistrams, tai jie patarė išpilti Lukoil kurą lauk ir užsipulti Nestės. Taip ir padariau. Tą pati atlikau ir su bezo pjūklu. Baigėsi visos problemos.
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių