Nuspręsta: ribos prekybos alkoholiu laiką

Uostamiesčio naktiniams barams, kurių savininkai įtariami nelegalia alkoholio prekyba, netrukus bus taikomos griežtesnės sankcijos. Tam pritarė ir miesto taryba.

Dėl gausybės viešosios tvarkos bei Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimų įmonių "Bistro kasa" (Bijūnų g. 8) ir "Nevtemus" (Mažojo Kaimelio g. 1) valdomuose baruose uždrausta prekiauti alkoholiu visą parą.

Pirmą kartą riboti pardavimo laiką nuspręsta ne tik bendrovei, bet ir vietai, kad pakeitusi pavadinimą įmonė ir toliau negalėtų pažeidinėti įstatymų tuo pačiu adresu.

Nuo šiol dviejuose baruose ir sykiu prekybos vietose alus, vynas ar degtinė bus pardavinėjami tokiu laiku kaip ir parduotuvėse: pirmadieniais–šeštadieniais nuo 10 iki 20 val. ir sekmadieniais nuo 10 iki 15 val.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėjos Jolantos Uptienės, patalpų, esančių Mažojo Kaimelio g. 1, savininkė Tatjana Solenkova tikino nutraukusi nuomos sutartį su bendrove "Nevtemus", tačiau to neužtenka, kad jose nebūtų vykdoma nelegali veikla.

"Pati lankiausi toje vietoje, bet į vidų užeiti pabijojau. Nenurodytas darbo laikas, patalpos pritaikytos tik parduotuvės veiklai. Panašu, kad alkoholis pardavinėjamas tuo metu, kai parduotuvėse tai yra draudžiama", – dėstė J.Uptienė.

Ketvirtadienį tarybos posėdyje užsiminta ir apie tai, kad dar trims senamiestyje veikiančių barų savininkams buvo duota šiek tiek laiko išspręsti triukšmo problemą.

Jie įpareigoti iki metų pabaigos surasti taikų kompromisą su nepatenkintais gyventojais. Priešingu atveju miesto valdžia kreipsis į tarybą dėl veiklos apribojimo.

Žmones siutina ir Žvejų gatvėje įsikūrusi kavinė "Bardakas", kurioje, kaip teigė virš jos gyvenantis Igoris Sisojevas, savaitgaliais muzika netyla iki paryčių.

Jei yra "Bardakas" ir "Nevtemus", ateityje gali atsirasti ir "Bordelis.

Savininkai žadėjo patalpose papildomai įrengti garso izoliaciją, kad klaipėdiečiai galėtų ilsėtis. Tikimasi, kad tai išspręs problemą.

"Svarbiausia, kad nebūtų bardako", – juokavo valdininkės pranešimą išklausęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Ninai Puteikienei užkliuvo barų pavadinimai, kurie esą rėžia akį.

"Jei yra "Bardakas" ir "Nevtemus", ateityje gali atsirasti ir "Bordelis", – samprotavo politikė.

Ji domėjosi, ar Klaipėdos savivaldybė gali tai kontroliuoti.

J.Uptienės žodžiais, savivaldybė tokių galių neturi – jei Registrų centras su kalbininkais neprieštarauja tokiems pavadinimams, miesto valdžia kištis į jų turinį negali.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimėlis

klausimėlis portretas
Kam iš vis reikalingi visą naktį dirbantys barai. Jie prisigalvoja visokių kokteilių ale nealkoholinių,nors nuo tokių kokteilių vyrai krenta ,kaip musės.Ir iš viso,tokių naktinių barų funkcionavimas ,prasilenkia su sveiku protu. Dieną ribojame alkoholio pardavimą o naktiniuose baruose jis liejasi laisvai.Tai gal imkite ,ponai valdininka,i ir apsispręskite, ko iš tiesų norite. Kad pagaliau žmonės liautūsi gėrę ir bent jau nakties metu duotų ramiai gyventi tiems, kurie tai nelaiko gyvenimo prioritetu, ar toliau girdysime žmones net naktimis.

Asta

Asta portretas
O naktiniai barai tegul toliau skęsta alkoholio liūnuose ir "linksmina" naktimis žmones,kurie po darbo dienos nori savo namuose pailsėti.Ten tai tikrai bordelis nereikia nei perkeltinės formos.

m

m portretas
Ar žinojote, kad savivaldybės nereikia klausti nei dėl pavadinimų (Registų centras ir Lietuvių kalbos komisija sprendžia dėl pavadinimų - jiems nekliuvo) nei dėl leidimo prekiauti alkoholiu. Vilniaus valdininkai sprendžia. Užpildei formą ir gausi leidimą. beje, protingi pamąstymai "Pamąstymų", ačiū:)
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių