Nustatys kainą už naudojimąsi privačiais vandens tiekimo ir nuotekų tinklais

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio valdžia nori nustatyti, kiek vandens tiekėjas gali mokėti už naudojimąsi privačiais tinklais. Tokia kaina iki šiol nebuvo patvirtinta.

Uostamiesčio valdžia nori nustatyti, kiek vandens tiekėjas gali mokėti už naudojimąsi privačiais tinklais. Tokia kaina iki šiol nebuvo patvirtinta.

Jos nustatymo metodiką ketvirtadienį svarstė miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai.

Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis pasakojo, kad dažnai pasitaiko atvejų, kai vandens tiekimo ar nuotekų tinklai, kurie reikalingi vandens tiekėjui, priklauso privatiems ar juridiniams asmenims.

Savininkai nesutinka parduoti savo turto, o susitarti dėl atlygio už naudojimąsi vamzdynais nepavyksta. Tam įtakos turi ir tai, kad nėra nustatyta kaina.

„Šiuo sprendimu bus patvirtinta, kiek savivaldybė leidžia tiekėjui sumokėti už naudojimąsi tinklais. Klaipėdoje privačių tinklų daug. Įmonė daug jų išperka. Tačiau yra atvejų, kai savininkai užkelia kosminę kainą. Kyla teisminiai ginčai. Nustatysime, kiek įmonė gali mokėti. Jei netekins kaina, galės kreiptis į teismą“, – dėstė Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Miesto tarybos narys Rimantas Taraškevičius pasakojo, kad viename gyvenamajame kvartale įmonė „Klaipėdos vanduo“ norėjo nupirkti tinklus už 250 tūkst. litų. Tačiau statytojas nesutiko.

„Atseit investavo daugiau, nors pinigus mokėjo patys gyventojai. Vėliau tinklai buvo parduoti privačiam asmeniui už 10 tūkst. litų. Dabar jis plėšia didžiausius pinigus už prisijungimą“, – pasakojo buvęs miesto meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Taraškevičiau ir Šulce, pasiskaitykite žodinėlį, kas yra liberalizmas!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių