Nustebino nuomos kainos Klaipėdoje

Į nekilnojamojo turto agentūras jau plūsta jaunimas, ieškantis patrauklių būsto nuomos pasiūlymų. Tačiau daugumai tenka nusivilti išvydus kainas.


 

Į nekilnojamojo turto agentūras jau plūsta jaunimas, ieškantis patrauklių būsto nuomos pasiūlymų. Tačiau daugumai tenka nusivilti išvydus kainas.

Vasarą į pajūrį žmonės suvažiuoja iš visos Lietuvos: vieni – pailsėti, kiti – užpildyti tuščių darbo vietų, studijuoti. Taip pat sujuda iki birželio pabaigos bendrabučių kambarius turintys atlaisvinti studentai.

Jaunuoliai, birželį pradėję ieškoti būsto, patiria lengvą šoką. Tenka savo kailiu įsitikinti, kad uostamiestyje gyvenimas – nepigus.

"Visą mėnesį intensyviai ieškau buto nuomai, tačiau kainos baugina. Gyventi Klaipėdoje sezono metu yra prabanga", – pastebėjo būsima studentė Gintarė.

Nekilnojamojo turto agentūrų atstovai pažymėjo, kad paklausa šiuo metu gerokai viršija pasiūlą ir paieškos iš tiesų gali užtrukti. Todėl neskubantiems specialistai siūlo palūkėti.

"Jau porą savaičių žmonės itin dažnai teiraujasi laisvų butų, ypač jaunimas, ieškantis pigesnių variantų", – pažymėjo nekilnojamojo turto biuro "Capital Klaipėda" vadovė Aušra Galvydytė.

Specialistė pripažino, kad būsto nuoma šiuo metu yra brangesnė – kaina apvalinama į didesnę pusę.

"Vieno ar dviejų kambarių butą pietinėje miesto dalyje galima išsinuomoti nuo 200 eurų mėnesiui. Taigi, kainos sezoniškai yra šoktelėjusios, o vėliau, jau rugsėjį, turėtų stabilizuotis. Tuomet taupantiesiems būtų protingiausia ieškoti", – atskleidė biuro Klaipėdoje vadovė.

Anot A.Galvydytės, šiek tiek geriau įrengto, centre esančio dviejų kambarių buto nuoma gali atsieiti nuo 400–500 eurų per mėnesį ir daugiau.

Jos žodžiais, jaunimas dažniausiai ieško buto centrinėje miesto dalyje arba prie jūros. Todėl pietinėje pusėje visuomet lengviau išsinuomoti.

Siekiant sutaupyti, buto paieškas ilgalaikei nuomai specialistė siūlė atidėti rugsėjo pabaigai. Dabartinis nuomotojų prioritetas – trumpalaikė nuoma, kuri yra gerokai brangesnė.

"Tikėtina, kad buto savininkas verčiau išnuomos butą keliems mėnesiams už tris kartus didesnę sumą nei ilgesniam laikotarpiui už mažiau", – paaiškino A.Galvydytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to to istorijos pamokai

to to istorijos pamokai portretas
Klaipėdoje įsikūrę Klaipėdiečiai. Tai atskiras regionas su savitais gyventojais. Taip kaip vargiai ar šalčiinkų krašto gyventojus vadintumei suvalkais.

To istorijos pamoka

To istorijos pamoka portretas
Šiaip čia kuršių kraštas, bet kadangi jų nebėra, žemaičiai įsikūrė. Ar nori pasakyt, kad čia visi vokiečiai?

Istorijos pamoka

Istorijos pamoka portretas
Nuo kada Klaipedos gyventojai virto žemaičiais???
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių