Nustos lyti, ateis žiema

Paskutinė savaitė prieš Užgavėnes bus žiemiška, kitą savaitgalį Morės deginimas ir žiemos varymas bus prasmingas, nes sulauksime ir šaltuko, ir sniego. Savaitgalis dar primins rudenį, o nuo pirmadienio pajūrį užplūs žvarba.

Šeštadienio naktis ir rytas bus apgaubti rūko, keliai ir gatvės gali pasidengti plikledžiu. Savaitgalis nebus vėjuotas, pūs nestiprus pietų, pietryčių, o dieną – rytų vėjas. Naktį bus vos pora laipsnių šalčio, dieną – keli šilumos.

Sekmadienį vėjas suksis į rytus ir šiaurės rytus, dieną vėjo gūsiai gali sustiprėti iki 15–17 m/s. Gausesnių kritulių nenumatoma, plikledis gali laikytis visą dieną. Oro temperatūra svyruos apie nulį.

Pirmadienio naktį jau spustelės iki 4–6 laipsnių šalčio, dieną temperatūra taip pat bus neigiama. Vėjas nestipriai pūs iš šiaurės, kritulių nenumatoma.

Antradienį naktį šals dar labiau – iki 6–8 laipsnių žemiau nulio, dieną tikėtini 1–3 laipsniai šalčio, vakarop gali pasnyguriuoti. Naktį pūs šiaurys, o dieną vėjas pasisuks iš vakarų.

Trečiadienį ir naktį, ir dieną pūs vakaris, oro temperatūra sieks 2–5 laipsnius šalčio, dieną termometrų stulpeliai sustos ties nulio padala. Naktį gali truputį pasnigti, o dieną galbūt pasnigs daugiau.

Ketvirtadienį vėjas pasisuks į pietryčius, pietus, naktį išliks 3–6 laipsniai šalčio, dieną bus pora laipsnių šilčiau.

Penktadienį prie pajūrio priartės šaltesnio oro masės. Pūs žvarbokas rytinių krypčių vėjas. Naktį bus giedra, temperatūra pasieks 6–8 laipsnius šalčio, numatoma saulėta diena, oro temperatūra gali būti 2–4 laipsniai žemiau nulio.

Atrodo, kad žiema išsilaikys ir kitą savaitgalį.


Šiame straipsnyje: oraiorasorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių