Nutemptas R.Zujevo vagonėlis (video)

Penktadienį iš Juodkrantės nutemptas prieštaringai vertinamo verslininko Rolando Zujevo vagonėlis.

Vykdydamas aplinkos ministro Gedimino Kazlausko pavedimą Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas organizavo R.Zujevo ir buvusio Klaipėdos "Sodros" vadovo V.Valcerio neteisėtai Kuršių Nerijoje stovėjusių vagonėlių nutempimą į saugojimo aikštelę Klaipėdoje. Nutempimo darbus, stebint aplinkosaugos, statybų priežiūros ir policijos pareigūnams, antstoliams, vykdė bendrovė „Klaipėdos kranai“. Nameliai nugabenti į uostamiestį ir bus saugomi A.Valiulio prekybos įmonės aikštelėje. .

Už šį namelių-vagonėlių pašalinimą iš Kuršių nerijos nacionalinio parko apmokės Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas iš Aplinkos apsaugos rėminimo programos lėšų. Vėliau neteisėtų namelių-vagonėlių savininkams bus pateiktas ieškinys dėl minėtų lėšų išieškojimo.

„Šis žingsnis yra pirmas, bet tikrai ne paskutinis. Tai ne griovimas, o visuomenės pasitikėjimo atstatymas, jo susigrąžinimas. Pradėjome ir nesirengiame sustoti“, - komentuodamas šį veiksmą pabrėžė aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

Dėl vagonėlio stovėjimo Kuršių nerijos nacionaliniame parke R.Zujevas yra įsivėlęs į teismų maratoną. R.Zujevas teismams skundė Neringos miesto aplinkos apsaugos agentūros sprendimus.

Agentūra verslininką baudė už nacionalinio parko režimo pažeidimą, už privalomojo nurodymo patraukti vagonėlį nevykdymą ir už pakartotinio privalomojo nurodymo nevykdymą.

Teismuose verslininkas aiškinasi santykius su Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija dėl neteisėtai spyna užrakintų vartų, dėl kurių buvo užtvertas priėjimas prie Kuršių marių.

Priimtą direkcijos nutarimą skirti baudą buvęs socialliberalas apskundė Klaipėdos apygardos administraciniams teismui.

Verslininkas aplinkosaugininkams nebuvo pateikęs žemės sklypo nuomos sutarties. Be to, tokius vagonėlius Kuršių Nerijoje, net ir išsinuomotame sklype, statyti draudžia 2007 m. lapkritį įsigaliojęs aplinkos ministro įsakymas.

Dėl vagonėlio skandalo buvęs tuometinio Seimo pirmininko Artūro Paulausko patarėjas pasitraukė iš Naujosios sąjungos. Balandį partiją palikusiam verslininkui, buvo iškeltas ultimatumas - nutempti neteisėtai ant Kuršių marių kranto pastatytą vagonėlį arba pasitraukti iš Naujosios Sąjungos.

 Aplinkos ministerijai ėmusis griežtų priemonių Kuršių Nerijoje neteisėtai pastatytų vagonėlių nebeliks. Du prie ardomų garažų Nidoje pastatyti statybininkų nameliai taip pat bus nutempti iki pavasario.

„Savavališkoms statyboms negali būti jokių nuolaidų, jokio toleravimo, - sakė aplinkos ministras. - „Priemonių yra daug, tik reikėtų didesnio aplinkosaugininkų, teisininkų ir visuomenės susitelkimo, kad tokiems pažeidimams nebeliktų vietos. Kai kurias nuostatas vertėtų patobulinti, sudarant galimybes operatyviau kovoti su negerovėmis. Dėl savavališkų statybų aplinkosaugininkai pasigenda aktyvesnių apskričių pareigūnų ir teisėsaugos pareigūnų veiksmų. Reikėtų, bent jau laiko atžvilgiu, spartesnių antstolių ir teismų sprendimų. Mūsų sistemos atsakingi pareigūnai džiaugiasi geru bendradarbiavimu su Prokuratūra. Šiuo laikotarpiu intensyviai formuojama kovos su nelegaliomis statybomis teismų praktika. Bendrais veiksmais pasieksime gerų rezultatų“, - sakė ministras G.Kazlauskas.

 


Šiame straipsnyje: zujevasvagonėlis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių