Nuvykus į kapines – šokas

Artėjant Velykoms artimųjų kapus aplankiusių klaipėdiečių laukė netikėtumas. Savo augintomis našlaitėmis kapavietes apsodinti norėję žmonės nustebo prieš šventes kapinėse neradę vandens.

Kaip nuplauti paminklus?

Didįjį ketvirtadienį Joniškės kapinėse lankęsi klaipėdiečiai liko nemaloniai nustebinti supratę, jog mirusiųjų kapai prieš šventes gali likti nesutvarkyti.

"Nusivežėme savo išaugintų našlaičių, tikėjomės prieš Velykas, kaip ir dera mums, katalikams, papuošti artimųjų kapus ir taip pagerbti amžinybėn iškeliavusius brangius mums žmones. Labai nustebome, kad Joniškės kapinėse visi vandens čiaupai neveikia, žemė suskeldėjusi, perdžiūvusi nuo pavasarinės sausros, ištroškusi vandens", – pasakojo dienraščio skaitytoja.

Pasak klaipėdietės, tuo metu kapinėse buvo ir daugiau lankytojų.

Ne vienam tądien į kapines atvykusiam klaipėdiečiui kilo klausimų, kaip be vandens pasodinti gėles, nuplauti paminklus, sutvarkyti kapavietes.

Pagalbos nesulaukė

Klaipėdietė tikino apie problemą nedelsiant pranešusi Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus specialistams, tačiau pagalbos nesulaukė.

Skyriaus specialistai moteriai paaiškino, kad vanduo tą dieną bus pradėtas tiekti Lėbartų kapinėse.

"Griežtai pareikalavau, kad po valandos vanduo būtų ir Joniškės kapinėse, nes mes visi laukiame. Specialistas dar bandė iš manęs šaipytis ironizuodamas, ar nenorėčiau, kad vanduo imtų tekėti jau po 15 minučių", – piktinosi klaipėdietė.

Anot moters, tą dieną žmonių prašymas taip ir liko neišgirstas.

Vandenį nešė kibirais

Nesulaukę vandens žmonės ėmė ieškoti išeičių.

Moters vyras penkių litrų talpos kibiruose vandenį nešė iš netoliese įsikūrusių laidojimo namų.

Tą dieną klaipėdiečiai buvo suplanavę našlaitėmis apsodinti net kelias kapavietes.

Pritrūkus vandens žmonės nusivylę grįžo namo.

Sutrukdė šalnos

Miesto savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėja Zina Stankienė tikino, kad vanduo kapinėse pradėtas tiekti penktadienį.

Anksčiau tiekti sutrukdė naktimis esančios šalnos, mat kai kuriose kapinių vietose vandentiekio vamzdžiai nusidriekia mažiau nei metro gylyje.

"Privalome saugoti sistemas nuo peršalimo. Paspaudus šalnoms įtrūktų ir čiaupai, tektų juos remontuoti. Vandens negalime nutraukti ir vėl paleisti, tai sudėtingas procesas. Reikia patikrinti sistemą, įjungti siurblius. Per valandą to padaryti tikrai neįmanoma", – teigė Z.Stankienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas L.

Vytautas L. portretas
Piktina ir pašaipu ,kad tas mūsų Didmiestis apsileidęs ir atsilieka ,kad ir nuo mano Tėviškės - Mažeikių krašto .Ten net mažiausiose kapinaitėse visur tvarka ,visur vandens įrenginiai paruošti. Per šventes ten būdamas tą stebėjau... Pačioje Lietuvos šiaurėje. O čia tūla Stankienė šaiposi - mat , vamzdžiai metro gylyje užšalti gali. Cha cha...Ten visur yra Seniūnijos .Ir jos labai gerai tvarkosi... O Klaipėdoje - iš Centro ( ten kur tokia J.Simonavičiūtė valdininkauja - žinoma Seniūnijų priešininkė) amžinai gerieji žmonės ar tie laikraštininkai visokias negandas ar betvarkes pirmieji pamato... Ir taip dažnuose Miesto reikaluose...

kaunietis

kaunietis portretas
Si-kes jusu per pilnos manau, simtus metu zmones puose kapus tikromis gelemis ir nesiskunde o daba "SUPER BOBULES, DIEDUKAI IR SUPER MAMYTES" tik skundziasi, apie savo si-kes apsiliuobkite ir kitus teiskite, VARGSAI JUS VARGSAI!!!

Kapinės ne tik betonas ir plytelės

Kapinės ne tik betonas ir plytelės  portretas
Kapinės marmuro ir betono placdarmas? Ir betoną ir marmurą tvarkingi žmonės nuplauna ir ne tik pasirodymui prieš gimines , bet gerbiant artimą , brangų mirusį žmogų .
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių