Olimpiados miestelį stiklinanti „Glassbel“ didina investicijas

Architektūrinio stiklo gamintoja Baltijos ir Skandinavijos regione „Glassbel Group“, plečia gamyklos pajėgumus Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje.

Didinant gamybos efektyvumą, kompanijos investicijų projekto į pažangiausius architektūrinio stiklo konstrukcijų sprendimus kuriančias technologijas vertė sieks 22,9 mln. litų. Per ateinančius dvejus metus bendrovė papildomai sukurs penkiasdešimt naujų darbo vietų.

Anot „Glassbel Baltic" atstovų, beveik visą Klaipėdos LEZ gamykloje pagamintą produkciją eksportuoja į Europos ir NVS šalis. Gamyklos architektūrinis ir interjero stiklas naudojamas 2014 m. Sočio žiemos olimpiados sporto kompleksams stiklinti, taip pat statant ir kitus žinomus pastatus kaip, pavyzdžiui, Londono Hitrou (Heathrow) oro uosto V-tajį terminalą, Londono biurų centrą „Foster and Partners“, Liverpulio verslo centrą Šv. Pauliaus aikštėje (St. Paul‘s Square).

Be Skandinavijos, Vakarų Europos kryptimi „Glassbel“ eksportą planuoja plėsti į Austriją, Didžiąją Britaniją ir Vokietiją. Kompanija numato, kad naujame gamyklos plėtros etape bus įdiegtos trys naujiems gamybos procesams reikalingos technologinės linijos – stiklui dažyti, stiklo lakštams pjauti ir izoliaciniams stiklo gaminiams gaminti.

„Glassbel Group“ turi gamyklas ir modernias laboratorijas Baltarusijoje ir Klaipėdoje bei biurus Rusijoje ir Ukrainoje. Grupei priklausanti „Glassbel Baltic“ pastatyta ir įrengta 2008 metais Klaipėdoje LEZ teritorijoje.

„Glassbel“ grupėje dirba 280 žmonių, iš kurių daugelis yra itin aukštos kvalifikacijos specialistai. Įmonė siūlo platų produkcijos asortimentą – nuo architektūrinių izoliacinių stiklo paketų  ir ypač didelių gabaritų atskirų stiklų gamybos iki konkrečių reikalavimų, tokių kaip šildomas stiklas, apsauga nuo elektromagnetinės spinduliuotės ar atsparumas sprogimui, įgyvendinimo.

Pagal 2012 m. kovo 1 d. „Glassbel Group“ su Ūkio ministerija pasirašytą ketinimų protokolą šiam projektui įgyvendinti planuojama skirti iki 2,58 mln. litų ES struktūrinės paramos lėšų pagal Ūkio ministerijos administruojamą priemonę „Invest


Šiame straipsnyje: GlassbelKlaipėdos LEZ

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių