Orai leis tvarkyti namus

Sinoptikai prognozuoja, kad ypatingos šilumos šį savaitgalį nesulauksime. Ir kitą savaitę orai bus tokie, jog beliks laiką leisti namuose, besiruošiant didžiajai pavasario šventei – Velykoms.

Savaitgalį orai išliks tokie, kokie buvo ir visą savaitę. Permainų numatoma tik kitos savaitės pradžioje.

Šiandien įdienojus termometrų stulpeliai pakils iki 7–9 laipsnių šilumos. Šiaurės vėją antroje dienos pusėje keis vakarų ir pietvakarių. Jo greitis sieks 6–11 m/s.

Sekmadienio naktį pūs silpnas pietys, dieną jis stiprės. Sekmadienį kai kur gali iškristi vienas ar kitas lietaus lašas. Dieną turėtų sušilti iki 8–10 laipsnių aukščiau nulio.

Pirmadienis bus gražiausias iš visos savaitės. Pūs 7–12 m/s stiprumo pietų vėjas, pavakare jis suksis į vakarus. Vakare vėjo gūsiai gali siekti net 15 m/s, be to, ims lyti. Bet dieną oras įšils iki 11–13 laipsnių aukščiau nulio.

"Vėliau orai greičiausiai keisis iš esmės. Vyraus 9–14 m/s vakarų vėjai. Naktį kritulių nebus, o antradienio dieną jau laukiame gausesnio lietaus. Tolėliau nuo jūros gali iškristi ir viena kita snaigė", – prognozavo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės budinti sinoptikė Elvyra Latvėnaitė.

Antradienį oro temperatūra sieks 5–7 laipsnius šilumos, panaši ji išliks ir trečiadienį. Nors šią dieną šiek tiek rims vėjas, tačiau ims įkyriau lyti. Ketvirtadienio naktį bus šilčiau – iki 4–6 laipsnių, bet dieną šiluma nelepins – termometrų stulpeliai rodys 6–8 laipsnius aukščiau nulio.

"Didysis penktadienis nedžiugins orais. Galėsime tvarkytis namus. Vėjas bus gūsingas, iki 15–18 m/s stiprumo, tad niekur nesinorės eiti. Dieną sušils iki 3–5 laipsnių", – kalbėjo E.Latvėnaitė.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėrūkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ha

Ha portretas
butu baisu, jei ir to neleistu..

Langai

Langai portretas
Langus valau tik tuomet, kai atšala radiatoriai ir tikrai kieme pavasaris. Nešildysi gi gatvės už savo pinigus. o Velykos yra ta šventė kuri ateina net ir langų nenusivalius ir praeina.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių