Oro tarša kietosiomis dalelėmis dar labiau išaugo

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras informuoja, kad kaupiantis teršalams ir nesikeičiant meteorologinei situacijai, valandinės kietųjų dalelių (KD10) koncentracijos dar labiau išaugo. Klaipėdos mieste oro užterštumas KD10 viršijo nustatytą ribinę vertę (norma – 50 µg/m³) vasario 23 d. (centre – 72 µg/m³ ir Šilutės pl. – 65 µg/m³).

Klaipėdos šaltuoju laikotarpiu kietųjų dalelių koncentracijų viršijimai gali būti susiję su intensyvesniu kūrenimu, nes padidėja šiluminės energijos poreikis, taip pat ir nepalankiomis meteorologinėmis sąlygomis, kurios nulemia teršalų sklidimo kryptį ir sklaidimosi intensyvumą.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, tarša kietosiomis dalelėmis įtakoja sergamumą kvėpavimo bei širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis. Nuolatinis buvimas aplinkoje, kurioje yra nemažos kietųjų dalelių koncentracijos gali išsivystyti kvėpavimo takų ligos bei širdies veiklos sutrikimai.

Rekomenduojame, kad nėščiosios, vaikai, sergantys kvėpavimo sistemos ligomis, pagal galimybes vengtų ar ribotų buvimo lauke laiką.

Oro tarša smulkiosiomis kietosiomis dalelėmis yra didžiausia Lietuvos miestų oro kokybės problema. Kietosios dalelės – tai ore esančių dalelių ir skysčio lašelių (aerozolių) mišinys, kurio sudėtyje gali būti įvairūs komponentai – rūgštys, sulfatai, nitratai, organiniai junginiai, metalai, dirvožemio dalelės, dulkės, suodžiai ir kt. Aplinkos apsaugos agentūros duomenimis, Klaipėdos mieste dažniausiai užfiksuojama tarša kietosiomis dalelėmis, kuri viršija nustatytas koncentracijas.


Šiame straipsnyje: oro tarša

NAUJAUSI KOMENTARAI

va taip

va taip portretas
jeigu dar pastatys atlieku deginimo gamykla, tai ismirsim per kelias dienas.....

melagyste

melagyste portretas
sita nuotrauka padryta ne Klaipedoje, tai matyt ir skaiciai ir isvados ... is lubu

Ina

Ina portretas
Jei jau norite zinoti ar skaiciai ne is lubu, juk visa informacija apie tarsa yra skelbiama aplinkos apsaugos agenturos tinklalapyje..pasidomekite..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių