Oro užterštumas Klaipėdoje leistiną ribą viršija 3 kartus

Pirmadienį kilęs gaisras durpyne, Šilutės rajone, gerokai pabloginą oro kokybę Klaipėdos mieste. Vakar centrinėje miesto dalyje užterštumas kietosiomis dalelėmis normas viršijo 2,5 karto. Situacija antradienį ryte pagerėjo, tačiau po pietų, pasikeitus vėjo krypčiai, užterštumas vėl suintensyvėjo. 15 val. duomenimis, Klaipėdos centre užterštumas kietosiomis dalelėmis viršija net 3 kartus.

„Norime įspėti kad nėščiosios, vaikai ir asmenys, kurie serga kvėpavimo bei kraujotakos sistemos ligomis, vengtų ar ribotų buvimo lauke laiką. Lopšelių – darželių darbuotojus raginame nevesti vaikų žaisti į lauką. Reikėtų atsisakyti sportinių užsiėmimų, bėgiojimų ar vaikščiojimų lauke, neatidarinėti langų bei orlaidžių. Važiuojantiems autotransporto priemonėmis rekomenduojama sandariai užsidaryti langus“ , - sakė Dainora Bielskytė, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistė.

Pirmadienį Klaipėdos miesto centre oro užterštumas kietosiomis dalelėmis (KD10) beveik du kartus viršijo nustatytą paros ribinę vertę – 87 µg/m³ (norma – 50 µg/m³). Antradienį, birželio 7 d. po pietų oro užterštumas leistiną normą viršija 3,2 karto  - 160,11 µg/m³ (norma – 50 µg/m³), rytinėje miesto dalyje situacija kiek geresnė – 60,08 µg/m³ (norma – 50 µg/m³).

Oro kokybę Klaipėdoje gali stebėti kiekvienas norintis. Informaciją apie oro taršos lygį (oro taršos indeksą) galima sužinoti Aplinkos apsaugos agentūros internetiniame puslapyje.

Apie tam tikrų teršalų viršijimo atvejus Klaipėdos mieste bei rekomendacijas galima sužinoti Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro internetiniame puslapyje.


Šiame straipsnyje: oro taršadurpynas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Galima tik įsivaizduoti, kas bus, kai pradės veikti Fortumo šiukšlių deginimo agregatas Klaipėdos miesto centre. Tai bus pirmas nerūšiuotų šiukšlių (pusė kuro) deginimo įrenginys Europoje, kuris įkurdintas miesto centre, pirmas toks fabrikas Laisvojoje ekonominėje zonoje, pirmas toks fabrikas Europoje, kuris gavo leidimą kasmet deginti 20 000 tonų plastmasės. Estija nesileido kvailinama ir išsireikalavo, kad tas pats Fortumas Piarnu mieste pastatytų tokią pačią, bet kūrenančią tik medieną, jokių šiukšlių ar plastmasių.

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Jei Fortumas elgtųsi Lietuvoje, kaip elgiasi Estijoje, ar būtų kokia nors problema? Bet jie nesielgs kaip Estijoje, nes mūsų valdininkija supuvusi iki pašaknų - todėl galima mūsų gyventojus mulkinti, tuo mažinant išlaidas ir didinantis pelną beveik neribotai. O stabdžių mulkinimui pas tuos investuotojus nerasta. Pvz. Stokholme degina tik VISIŠKAI rūšiuotas šiukšles ir dar didesnėje , nei 1250 temperatūroje, o pas mus - pusė nerūšiuotų ir temp.nuo 850 C. Bet Klaipėdos politikams iki šiol toks mulkinimas labai patiko, kaip ir daliai teisėsaugininkų. Visi suprantame, kodėl jiems "patiko". O Fortumui ant Orhuso konvencijos nusipjaut. Ir iš tikrųjų, o kodėl gi jiems nenusispjaut, jei LT politikams ir teisėsaugininkams taip pat nusispjaut.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių