Pagalbą Kudži miestui klaipėdiečiai išreikš gervelių akcija

Uostamiesčio mokyklos nuo kovo 28-osios iki balandžio 8 dienos kviečiamos dalyvauti solidarumo ir pagalbos akcijoje nuo žemės drebėjimo ir cunamio nukentėjusiam Klaipėdos miesto partneriui Japonijoje Kudži miestui paremti.

Akcijos organizatoriai moksleivius kviečia išlankstyti ne mažiau kaip tūkstantį (galima ir daugiau) popierinių gervelių, suverti iš jų girliandas ir pakabinti savo mokyklose. Balandžio 8 dieną 14 val. Danės krantinėje  prie  paminklo Vieningai Lietuvai ir ten augančių sakurų (japoninių vyšnių) vyks baigiamoji akcijos dalis, kurios metu mokyklų atstovai (10-15 mokinių) gervelių girliandomis papuoš sakurų medelius.

Mokykloje vykstančios akcijos momentus rengėjai prašo nufotografuoti, 10 gražiausių nuotraukų įrašyti į kompaktinę plokštelę (CD) ir atsinešti į baigiamąjį renginį. Iš nuotraukų bus sudarytas albumas, kuris bus perduotas Kudži miesto savivaldybei.

Taip pat kviečiama akcijos metu, esant galimybei, organizuoti savanorišką aukų rinkimą, o surinktas lėšas pervesti į specialią sąskaitą banke (gavėjas:  Klaipėdos miesto savivaldybės administracija, sąskaitos nr. LT 92 4010 0423 0114  4761) iki balandžio 12 dienos.

Gervė – nacionalinis Japonijos paukštis, nuo seniausių laikų simbolizuojantis laimę, turtą, amžiną jaunystę. Japonų liaudies išmintis sako: nori, jog išsipildytų norai ir siekiai, išlankstyk tūkstantį popierinių gervelių.

1945 m. rugpjūčio 06 d. mergytei Sadako Sasaki iš Hirošimos buvo 2 metukai. Tą dieną už 1,5 kilometro nuo jos namų sprogo atominė bomba. Mergaitė liko gyva, bet po dešimties metų susirgo leukemija. Tikėdama, kad pasveiks, Sadako meldėsi ir lankstė iš popieriaus gerveles. Tikėjo išlankstysianti 1000 gervelių ir pasveiksianti, bet, matydama, kaip jos palatos draugai vienas po kito palieka šį pasaulį, savo norą pakeitė – dabar ji lankstė trokšdama, kad pasaulyje nebūtų atominio karo ir visur viešpatautų taika. Išlankstė 644 gerveles. Kitų nespėjo. Likusias išlankstė Sadako klasės draugai ir sudėjo jai į karstą. Šis mažos mergaitės poelgis sukrėtė visą pasaulį ir popierinė gervelė tapo visuotiniu taikos ir vilties simboliu.

“Mes tikime, kad Klaipėdos mokinių išlankstytos popierinės gervelės suteiks dvasinę paguodą tolimojo Kudži žmonėms, o mūsų pasaulį padarys nuoširdesnį ir jaukesnį”, teigia organizatoriai.

Pageidaujantys dalyvauti akcijoje iki kovo 28 d. prašomi registruotis e-paštu mazvyda@takas.lt


Šiame straipsnyje: JaponijaKudži

NAUJAUSI KOMENTARAI

RK.

RK. portretas
Šaunuoliai organizatoriai.

AKCIJA

AKCIJA portretas
GAl tai m-los direktoriaus ir Japonų šalies puoselėtojo .Dumčiaus inciatyva--tai labai pagarbi akcija KUDŽI miestui
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių